Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На старті Мельбурна Ястремська «запалила»…

Крім Даяни, до другого кола тенісного Australian Open вийшли ще три українки — Еліна Світоліна, Леся Цуренко й Марта Костюк

Даяна Ястремська несподівано розгромила сьому ракетку світу, переможницю Вімблдону-2023 Маркету Вондроушову. Фото АР
Даяна Ястремська несподівано розгромила сьому ракетку світу, переможницю Вімблдону-2023 Маркету Вондроушову. Фото АР

Удруге в історії австралійського турніру Великого шолому до другого кола основної «сітки» пробилися відразу чотири українки — Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Марта Костюк і Даяна Ястремська. Уперше таке сталося в Мельбурні 2018-го (тоді «замість» Ястремської грала Катерина Бондаренко), а 2020 року чотири українки вийшли до другого кола US Open у Нью-Йорку.

Без сумніву, голо­вну українську сенса­цію створила в першо­му раунді Australian Open Даяна Ястремська, яка про­билася до основної «сітки» крізь кваліфікацію. Одесит­ка розгромила (6:1, 6:2) не кого-небудь, а сьому ракет­ку світу, чешку Маркету Вон­дроушову. Ту саму, яка торік спочатку обіграла у півфіналі Вімблдону найкращу україн­ську тенісистку Еліну Світолі­ну, а потім, здолавши у фіна­лі туніску Онс Жабер, стала чемпіонкою британського «мейджора»… Але проти Да­яни Маркета не мала жодних шансів: у Ястремської влуча­ло все, українка просто роз­чавила чешку своєю «гарма­тою»!

Це лише четверта пере­мога Ястремської, яка зараз у рейтингу WTA 96-та, над те­нісисткою зі світової топ-10. Хотілося б, аби звитяга над Маркетою додала таланови­тій Даяні впевненості у своїх силах… Суперниця Ястрем­ської у другому колі - ексро­сіянка Ґрачова, яка виступає під прапором Франції.

Еліна Світоліна в першому колі перемогла австралій­ку Тейлу Престон (6:2, 6:2), Леся Цуренко здолала іта­лійку Лючію Бронцетті (3:6, 7:5, 6:3). Гра у Лесі не йшла, але киянка «витягнула» матч на досвіді й характері… А Марта Костюк, хоч і не без проблем, обіграла на старті турніру в Мельбурні амери­канку Клер Лю (6:3, 4:6, 6:1). Суперниці Світоліної, Цурен­ко й Костюк у 1/32 фіналу — відповідно болгарка Вікто­рія Томова, іспанка Ребекка Масарова й бельгійка Елізе Мертенс.

Іще три українки заверши­ли виступи в основній «сітці» Australian Open у першому колі. Юлія Стародубцева по­ступилася Жабер (3:6, 1:6), Дарія Снігур — Аліші Паркс зі США (6:2, 2:6, 4:6), а Ангелі­на Калініна — Аранчі Рус із Ні­дерландів (1:6, 0:6). До Юлії і Дарії, які, подолавши ква­ліфікацію, вперше грали в основній «сітці», особливих претензій немає. А ось Ан­геліна здатна на більше. Але старт сезону з незрозумілих причин провалила…

Схожі новини