Передплата 2024 «Добра кухня»

Українці перемагають північних македонців впродовж чотирьох ігор

У суботу, 14 жовтня, у Празі на стадіоні «Ерет Arena» національна збірна України в статусі господарів поля в рамках відбору на Євро-2024 зіграє проти збірної Північної Македонії (початок о 16.00 год)

Фрагмент матчу збірних України та Північної Македонії, який відбувся 16 червня цього року у Скоп’є. В атаці автор переможного голу українців Віктор Циганков. Фото uaf.ua
Фрагмент матчу збірних України та Північної Македонії, який відбувся 16 червня цього року у Скоп’є. В атаці автор переможного голу українців Віктор Циганков. Фото uaf.ua

З македонцями українці раніше зустрічалися вже шість разів. Дебютна товариська гра відбулася майже 20 років тому — 11 жовтня 2003 року у Києві на стадіоні «Динамо» і завершилась без голів — 0:0. На той час діями «синьо-жовтих» керував Олег Блохін. Наступна гра теж мала статус товариської і пройшла 31 березня 2004 року у місті Скоп'є. Господарі здобули мінімальну перемогу з рахунком 1:0 завдяки влучному удару у першому таймі Ставревскі.

Першу перемогу над північними македонцями українці здобули на «Арені Львів», у присутності майже 34 000 глядачів, 12 жовтня 2014 року у відборі на Євро-2016 — після голу Сидорчука у компенсовані хвилини першого тайму. Матч-відповідь у місті Скоп'є пройшов 9 жовтня 2015 року і також завершився перемогою збірної України, діями якої керував Михайло Фоменко — 2:0. Ворота македонців «синьо-жовті» зуміли «розмочити» лише у другому таймі - після ударів Селезньова (з пенальті) та Кравця.

Чергова зустріч суперників відбулася майже 17 червня 2021 року на нейтральному полі у Бухаресті в рамках групового етапу фінальної частини Євро-2020. Збірна України під керівництвом Андрія Шевченка зуміла здобути перемогу з рахунком 2:1. У складі «синьо-жовтих» голи забивали Ярмоленко та Яремчук, а в північних македонців — Аліоскі.

Попередній поєдинок суперників, який відбувся 16 червня цього року в Скоп'є, завершився вольовою перемогою збірної України з рахунком 3:2. Господарі поля після ударів Барді та Ельмаса після першого тайму мали перевагу у два голи. А в другій половині матчу голи забивали лише українці - Забарний, Конопля та Циганков.

Так що переможна серія нашої збірної в поєдинках зі збірною Північної Македонії триває чотири (!) гри, які всі відбувалися в рамках відбору чи фінальної частини чемпіонатів Європи.

Тим часом львівські «Карпати», які у Першій лізі змагаються за путівку до елітного дивізіону, у Чернівцях перемогли «Буковину» з рахунком 1:0. У складі карпатівців відзначився Євген Підлепенець. Підопічні Мирона Маркевича очолюють турнірну таблицю своєї групи, випереджаючи найближчого конкурента на 7 очок. У неділю, 15 жовтня, «Карпати» на стадіоні «Україна» прийматимуть «Прикарпаття» (початок о 12.00 год, матч без глядачів).

Схожі новини