Передплата 2024 ВЗ

Українки дострибнули до медалей!

На чемпіонаті світу з легкої атлетики в Будапешті Ярослава Магучіх здобула «золото», а Марина Бех-Романчук — «срібло»

Олімпійські надії України в легкій атлетиці – Ярослава Магучіх. Фото nwaonline.com, xsport.ua
Олімпійські надії України в легкій атлетиці – Ярослава Магучіх. Фото nwaonline.com, xsport.ua

Довгих десять років українські легкоатлети не завойовували на чемпіонатах світу золотих медалей (2013-го найкращим на планеті став наш стрибун у висоту Богдан Бондаренко). І ось нарешті це сталося — і знову в секторі для «висотників». На чемпіонаті світу в угорському Будапешті не знала собі рівних 21-річна українка Ярослава Магучіх. Переможний результат дніпрянки — 2,01 метра.

У фіналі у секторі змагалися дві українки — Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко. (Юлія Левчен­ко й Юлія Чумаченко не пройшли ква­ліфікацію). Геращенко, що стрибнула на 1,94 метра, показала п’ятий ре­зультат. А Магучіх, яка подолала план­ку, встановлену на висоті 2,01 метра, завоювала «золото»!

Другою і третьою фінішували дві ав­стралійки, Елеонор Паттерсон і Нікола Оліслагерс, які стрибнули на 1,99 метра.

«Почуваюся просто неймовірно, — заявила новоспечена чемпіонка світу Ярослава Магучіх. — Усе-таки здо­була „золото“ для України! Ми ніколи не здаємося». Уже у статусі чемпіонки Ярослава тричі штурмувала рекорд­ну висоту 2,07 метра, але цього разу планка встояла… Утім, Ярославі лише 21 рік, усе в неї ще попереду.

Золота нагорода в Будапешті ста­ла для Ярослави Магучіх її третьою ме­даллю на чемпіонатах світу, нагадує sport.ua. Після двох срібних нагород ЧС (2019, 2022) бронзова медалістка Олімпіади-2020 у японському Токіо на­решті здобула «золото» світової пер­шості… Без сумніву, Ярослава Магучіх буде однією з головних надій України на Олімпіаді-2024 у Парижі (Франція).

А першу медаль збірної України на чемпіонаті світу в Будапешті за­воювала у потрійному стрибку Мари­на Бех-Романчук. Уже у своїй першій спробі дружина нашого знаменито­го плавця-марафонця Михайла Ро­манчука стрибнула на 15 метрів. На жаль, для перемоги на ЧС цього вель­ми пристойного результату не виста­чило: знаменита венесуелка Юлімар Рохас в останній спробі стрибнула трохи далі, на 15,08 метра (третьою з результатом 14,96 метра була кубин­ка Леяніс Перес Ернандес).

Марина Бех-Романчук
Марина Бех-Романчук

«Мені здається, сьогодні я зали­шила у секторі половину свого життя, — розповіла, зокрема, після змагань Марина Бех-Романчук, інформує sport.ua. — Дуже щільні результати, усі дівчата боролися за медалі… Я мо­гла більше, я це відчувала. З якихось причин трошечки не склалося… Але дякую Богу за те, що маю. Для мене це дорогоцінна медаль, я дуже-дуже складний шлях до неї пройшла. Хочу подякувати усім людям, які зі мною працювали… Це велика команда, яка мене лікувала. Коли ноги були всі пе­ремотані, коли боліло все, що тіль­ки можна, усі були поруч і вірили до останнього, що я впораюсь».

Схожі новини