Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Жовто-чорні» можуть повторити клубний рекорд

У суботу, 12 серпня, «Рух» проведе свій перший гостьовий матч в новому чемпіонаті і в Житомирі протистоятиме дебютанту української Прем'єр-ліги (УПЛ) «Поліссю» (початок о 17.00 год). Раніше суперники не зустрічалися в жодних офіційних турнірах

В атаці кращий бомбардир «Руху» Юрій Климчук, який в матчі з «Поліссям» може зіграти 100-й матч в чемпіонатах України. Фото fcruhlviv.com
В атаці кращий бомбардир «Руху» Юрій Климчук, який в матчі з «Поліссям» може зіграти 100-й матч в чемпіонатах України. Фото fcruhlviv.com

Тож «Полісся» стане 19-м суперником «Руху» в УПЛ. Рухівці вдало стартували у новому сезоні, здобувши дві домашні вольові перемоги — над представниками України у поточному єврокубковому сезоні - «Зорею» та «Ворсклою». Загалом безпрограшна серія «Руху» з 21 травня триває в чемпіонатах 6 ігор: чотири перемоги та дві нічиї. До повторення клубного рекорду підопічним Віталія Пономарьова залишився ще один матч з набраними очками. Та й три рази поспіль рухівці в УПЛ ще не перемагали.

«Полісся», яке очолює Юрій Калітвінцев, проведе в Житомирі свою другу гру в УПЛ, а в першій здобуло перемогу над «Вересом». Склад «Полісся» після переходу з першої ліги до вищого дивізіону суттєво оновився. У складі житомирян дебютувало наразі 7 новачків: Денис Бойко (перейшов з «Динамо»), Артем Шабанов («Фехервар», Угорщина), Микита Кравченко, Сергій Чоботенко (обидва — «Колос»), Артем Смоляков («Інгулець), Бені Макуана («Монпельє», Франція), В’ячеслав Танковський, Олександр Назаренко (обидва — «Дніпро-1»).

Щодо «Руху», то до «жовто-чорних» повернувся 28-річний французький півзахисник Фредді Плюман. У січні минулого року Плюман на правах вільного агента перейшов з бельгійського «Вестерло» у «Рух», а після повномасштабного вторгнення вирішив продовжити кар'єру в Ізраїлі.

У суботу 100-й матч в УПЛ може провести кращий бомбардир «Руху» Юрій Климчук, забивши при цьому 25-й гол. Рухівці можуть зазнати 30-ї поразки в чемпіонатах, в тому числі 20-ї гостьової. «Жовто-чорні» можуть і пропустити 100-й гол в УПЛ (ще 1 м’яч). До речі, воротарі «Руху» з 29 квітня цього року більше одного голу за матч в чемпіонатах не пропускають.

Продовжуються кадрові зміни в складах клубів УПЛ. Воротар «Шахтаря» 22-річний Анатолій Трубін підписав 5-річний контракт з португальською «Бенфікою». За «гірників» Трубін провів у всіх турнірах 94 гри і пропустив 94 голи. Новачком «Дніпра-1» став Богдан Лєднєв, який на правах оренди в «Динамо» виступав за угорський «Фехервар». Також ряди дніпрян поповнив нападник Олександр Філіппов, який повернувся в Україну з ФК «Рига». Свого часу в УПЛ Філіппов провів 66 ігор, забивши 22 голи. Обидва гравці вчора дебютували в складі «Дніпра-1» у матчі Ліги Європи з празькою «Славією».

Тим часом ряди львівських «Карпат», які у Першій лізі ведуть боротьбу за путівку в УПЛ, поповнив черговий новачок — 24-річний півзахисник Максим Чех. У 2019 році Чех разом зі збірною України U-20 переміг на юнацькому чемпіонаті світу. В УПЛ в складі «Маріуполя» Чех провів 54 гри (1 гол), а до переходу в «Карпати» виступав за азербайджанський «Сабаїл».

Схожі новини