Передплата 2024 «Добра кухня»

Прощальний матч Пятова став благодійним

В Лондоні відбувся благодійний матч на підтримку народу України між «Тоттенгемом» та «Шахтарем». Ця гра стала завершальною для легендарного воротаря донецького клубу Андрія Пятова

Легендарний воротар Андрій Пятов провів в складі «Шахтаря» 482 гри. Фото shakhtar.com
Легендарний воротар Андрій Пятов провів в складі «Шахтаря» 482 гри. Фото shakhtar.com

Андрій Пятов виступав за «гірників» впродовж 16-ти сезонів, провівши за «Шахтар» у всіх турнірах 482 гри: 301 — в чемпіонатах України, 39 — в Кубку, 132 — у єврокубках та 10 — в Суперкубку. За час незалежності України більше матчів в складі «Шахтаря» провів лише Даріо Срна — 536 ігор.

На стадіоні «Тоттенгем Готспур» зібралося 56 331 глядачів, які на 16-й хвилині після зупинки гри оплесками проводжали знаменитого воротаря і капітана «Шахтаря» Андрія Пятова, якого замінив Дмитро Різник. Сам матч завершився перемогою господарів поля з рахунком 5:1. В складі «Тоттенгема» виділимо Гаррі Кейна, який забив чотири голи. Кошти, отримані від продажу квитків та реклами, буде передано до фонду Shakhtar Social і спрямовано на допомогу українському народу. Після завершення кар'єри Андрій Пятов долучиться до тренерського штабу Патріка ван Леувена і буде працювати з воротарями «Шахтаря».

У новому сезоні української Прем'єр-ліги (УПЛ) ми не побачимо і кращого бомбардира минулого чемпіонату Артема Довбика, який з «Дніпра-1» перебрався до іспанської «Жерони». В УПЛ Довбик провів 93 гри, забивши 49 голів. Нагадаємо, що на початку цього року до «Жерони» перейшов Віктор Циганков з «Динамо». Відсутність Довбика буде відчуватися у грі «Дніпра-1», яке в першій зустрічі нового чемпіонату лише в компенсований час зуміло вирвати перемогу над новачками УПЛ з «Полісся» — 2:1.

Можливо ряди «Дніпра-1» залишить капітан і захисник команди Олександр Сваток, який провів в УПЛ 151 гру, забивши 2 голи. Інтерес до Сватка проявляє болгарський клуб «Лудогорець». Наразі повернувся до «Дніпра-1» 24-річний бразильський півзахисник Білл.

Тим часом львівські «Карпати» під керівництвом Мирона Маркевича провели другу гру у Першій лізі і вдруге здобули перемогу. Цього разу нНа стадіоні «Україна» «зелено-білі» здолали опір «Буковини» з рахунком 2:1. В складі карпатівців відзначилися Артур Рябов та свій перший гол забив бразильський новачок Ігор Невес Алвес. У п’ятницю, 11 серпня, «Карпат» в гостях зіграють з «Прикарпаттям» і можуть взяти реванш за недавню кубкову поразку від івано-франківців.

Схожі новини