Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вімблдон: успішний старт Світоліної і Цуренко

У перший день змагань в основній «сітці» Вімблдонського тенісного турніру (Велика Британія) дві українки здобули перемоги. Еліна Світоліна обіграла американську ветеранку Вінус Вільямс, а її співвітчизниця Клер Лю поступилася Лесі Цуренко

Еліна Світоліна у матчі проти Вінус Вільямс була сильнішою в усіх компонентах гри. Фото j48tennis.net
Еліна Світоліна у матчі проти Вінус Вільямс була сильнішою в усіх компонентах гри. Фото j48tennis.net

До стартового матчу Еліни Світоліної була прикута велика увага, адже її суперницею була легендарна тенісистка зі США Вінус Вільямс, яка перемагала на трав’яному турнірі Велико­го шолому аж п’ять разів. Що­правда, востаннє 43-річна Ві­нус тріумфувала на Вімблдоні далекого 2008-го… Як Вільямс не старалася, а щось протиста­вити Еліні не спромоглася (ра­хунок — 6:4, 6:3). Світоліна була сильнішою в усіх компонентах гри, до того ж Вільямс упала й травмувала ногу… Як на мене, з виступами на високому рів­ні американській легенді треба «зав'язувати». Але не всі вміють піти вчасно…

Суперниця Еліни Світолі­ної у другому колі Вімблдону — тенісистка з топ-30 рейтингу WTA, титулована бельгійка Елізе Мертенс. Раніше дівчата грали між собою п’ять разів, одеситка вигравала тричі.

Перший раунд Вімблдону по­долала також киянка

Леся Цуренко, яка перемогла американку Клер Лю — 6:3, 3:6, 6:4. Виходячи з рівня суперниці, Цуренко мала вигравати у двох сетах, але дозволила Лю влашту­вати «зарубу»… Суперниця Лесі в 1/32 фіналу — чешка Катерина Синякова, яка обіграла китаянку Ціньвень Чжен. Раніше Цуренко й Синякова зустрічалися тричі, ра­хунок 2:1 на користь киянки.

Для українки Катерини Байндль перше коло Вімблдону стало останнім. Канадійка Лейла Фернандес була сильнішою (6:4, 4:6, 6:4). А ще дві наші тенісист­ки, Марта Костюк і Ангеліна Ка­лініна, свої матчі першого кола мали зіграти у другий день Вім­блдону. Опоненткою Костюк була тенісистка з топ-10 Марія Сакка­рі (Греція), а Калініної - Джессіка Бузас Манейро (Іспанія).

Схожі новини