Передплата 2024 ВЗ

Світоліна повернулася!

Українська тенісистка виграла турнір категорії WTA 250 у французькому Страсбурзі. Це перший титул Еліни після народження дитини

У фіналах турнірів WTA Еліна Світоліна зіграла у 20-й раз, здобувши в цих матчах 17-ту перемогу. Фото twitter.com.
У фіналах турнірів WTA Еліна Світоліна зіграла у 20-й раз, здобувши в цих матчах 17-ту перемогу. Фото twitter.com.

На ґрунтових кортах Страсбурга (Франція) Еліна Світоліна у фіналі тенісного турніру категорії WTA 250 перемогла росіянку Блінкову — 6:2, 6:3. Цей титул став для українки 17-м у кар'єрі! Особлива цінність цього трофею у тому, що він — перший після того, як Світоліна, що у вересні минулого року народила доньку Скай, повернулася у тур Жіночої тенісної асоціації.

Перед поєдинком проти росіянки, яка перед турніром у Страсбурзі була у рейтингу WTA 66-ю, експерти вважали фавориткою Світоліну. Мабуть, Еліна справила враження на фахівців своєю грою у чвертьфіналі й фіналі, відповідно проти росіянки Ґрачової і француженки Клари Бюрель. Утім, певні побоювання щодо результату все-таки були: поєдинок проти Бюрель, який тривав три сети, видався для Світоліної дуже не простим…

На щастя, у фінальному матчі українка особливих проблем не мала. Зокрема, завдяки своїй високій мотивації. Було помітно, що на боротьбу проти представниці країни-агресорки Еліна налаштувалася прекрасно… На початку другого сету важливим виявився другий гейм, у якому суперниці мали аж 28 розіграшів. Українка свою подачу не віддала, і створена нею комфортна перевага 3:0 дозволила довести другий сет до перемоги.

У фіналах турнірів WTA Еліна Світоліна зіграла у 20-й раз, здобувши в цих матчах 17-ту перемогу. Востаннє українка брала титул Жіночої тенісної асоціації у серпні 2021-го, в американському Чикаґо. Мало хто сподівався, що вже через вісім місяців після народження дитини Еліна набере форму й зможе виграти турнір WTA… Але Світоліна це зробила. Браво!

«Усі призові передам українським дітям»

«Це був чудовий тиждень, я дуже щаслива, що змогла так відіграти, — заявила, зокрема, Еліна Світоліна після перемоги у фінальному матчі, інформує sport.ua. — Це мій перший титул після повернення, після народження нашої дитини. Він особливий, зокрема, через те, що я вже вигравала в Страсбурзі 2020 року, коли була пандемія. Дуже приємно цього разу тримати трофей не в масці… Усі мої призові я передам на допомогу українським дітям, які зараз потребують цього найбільше. Також хочу подякувати Франції за ту неймовірну роботу, яку ви робите, за те, щр приймаєте у себе українців і робите все, аби вони відчули, що це їхній другий дім. Разом ми побачимо світло й переможемо у цій війні. Слава Україні!».

Схожі новини