Передплата 2024 «Добра кухня»

«Львів» з «Минаєм» очок ще не втрачав

У неділю, 5 березня, «Рух» в Ужгороді в статусі гостей проведе перший у цьому році матч української Прем'єр-ліги (УПЛ) з «Металістом» (початок о 13.00 год, гра без глядачів). А в понеділок оновлений «Львів» на стадіоні СКІФ прийматиме «Минай» (початок о 13.00 год)

Під час презентації численних новачків ПФК «Львів». Фото lvivfc.com
Під час презентації численних новачків ПФК «Львів». Фото lvivfc.com

Раніше «Металіст» та «Рух» зустрічалися лише один раз в УПЛ. 24 серпня минулого року рухівці у Львові і поступилися металістам з рахунком 1:2. У складі «Руху» відзначився Юрій Климчук, а в гостей — Євген Підлепенець та Максим Прядун. Цього разу для «Руху» це буде 30-й матч в УПЛ під керівництвом Леоніда Кучука. В Ужгороді відбудеться дебют серба Періца Огнєновіча в статусі головного тренера «Металіста». Свого часу, у сезоні-2003/2004 Огнєновіч в чемпіонаті України провів 2 гри в статусі гравця «Динамо».

До недільного поєдинку суперники підійшли з різними ігровими серіалами. «Металіст» не перемагає в УПЛ 7 матчів підряд: три нічиї та чотири поразки. Гравці харківського клубу не забивають голів в чемпіонаті впродовж 466-ти хвилин. Клубна рекордна гольова серія «Руху» в УПЛ триває 8 ігор — 11 голів. Підопічні Леоніда Кучука з різних українських клубів можуть пропустити 100-й гол в чемпіонатах (ще 1 м’яч).

З особливим настроєм готується до гри новачок «Металіста» Богдан Бойчук, який у першій частині поточного сезону виступав саме за «Рух». «Металіст» також вніс в заявку на чемпіонаті двох захисників-легіонерів. Це 22-річний француз Алондо Малумандсоко, який виступав за грецький клуб «Аполлон Понту» та 23-річний бразилець Самуель — з бразильського клубу «Сан-Жозе». Через дискваліфікацію цю гру пропустить півзахисник «Руху» Олексій Довгий, який свого часу виступав і за «Металіст».

Усі з нетерпінням чекають і першої гри суттєво оновленого під час зимової перерви ПФК «Львів». Під час паузи в УПЛ містяни підписали контакти з 14-ма (!) футболістами. Це Олександр Рибка, Валерій Юрчук, Олексій Дитятьєв, Ахмед Алібеков, Олександр Бєляєв, Ярослав Богунов, Денис Кузик, Адерінсола Хабіб Есеола, Івіян Свржняк, Леонардо Антоніо, Оула Абасс Траоре, Габріель Іґор, Муріло та Гільєрме. Завдання «Львова», який замикає турнірну таблицю чемпіонату, просте — зберегти прописку в УПЛ, а з літа будуватимуться вже інші плани. Новим капітаном команди став досвідчений воротар Рибка.

Щодо матчу «Львів» — «Минай», то містяни в усіх попередніх 4-х зустрічах в УПЛ з минайцями лише перемагали. Попередній домашній матч «Львова» з «Минаєм» відбувся ще 21 квітня 2021 року і завершився з рахунком 1:0. Переможний гол забив Олексій Довгий. Домашня клубна рекордна пропускна серія «Львова» триває в УПЛ 11 ігор — 21 гол. Поточна програшна серія містян продовжується в чемпіонаті 3 гри, а безгольова — 328 хвилин. Гравці «Минаю» з 25 вересня більше одного голу за матч не забивають. Для минайців це буде 60-й матч в УПЛ. Новачок «Минаю» Михайло Шишка в першій частині сезону виступав саме за «Львів».

Тим часом готуються до другої частини сезону і львівські «Карпат», які 1 березня у Львові зіграли товариську зустріч з «Нивою» (Тернопіль), яка завершилася внічию 1:1. В складі карпатівців відзначився Ростислав Тарануха. Черговим новачком команди Андрія Тлумака став 28-річний півзахисник Сергій Горбунов, який виступатиме за львівську команду на правах оренди в «Дніпра-1». В УПЛ Горбунов в складі «Маріуполя» та «Дніпра-1» 58 ігор (1 гол).

Схожі новини