Передплата 2024 ВЗ

Відновлення сезону в УПЛ

Після тривалої зимової перерви 27 лютого відновляться змагання української Прем'єр-ліги (УПЛ). «Олександрія» у перенесеному матчі прийматиме «Металіст 1925». А 28 лютого «Минай» в статусі господарів поля на «Арені Львів» також зіграє перенесену гру — з «Шахтарем»

Новачок «Львова» 32-річний воротар Валерій Юрчук у першій частині сезону виступав за «Дніпро-1». Фото lvivfc.com
Новачок «Львова» 32-річний воротар Валерій Юрчук у першій частині сезону виступав за «Дніпро-1». Фото lvivfc.com

На завершення зимових тренувальних зборів деякі клуби провели ряд спарингів, а також відбулися чергова переходи гравців з однієї команди до іншої. «Рух» у Словенії перед поверненням до Львова з рахунком 1:0 переміг місцевий клуб «Триглав» (Крань). У складі «рухівців» відзначився аргентинський півзахисник Фабрісіо Альваренга. Тепер підопічні Леоніда Кучука вдома готуватимуться до першого офіційного в році матчу УПЛ, який рухівці зіграють в статусі гостей з «Металістом». Юнацька ж команда «Руху» у вівторок, 28 лютого, в гостях зіграє матч 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА з італійським «Міланом».

"Львів" підписав контракт з черговими новачками. У другій частині чемпіонату за «містян» виступатиме 21-річний хорватський півзахисник Івіян Свржняк, який перейшов зі словенського клубу «Фужинар». Ряди команди Олега Дулуба також поповнили 26-річний півзахисник Муріло Соуза, попереднім клубом якого був «Аль Будайя» з Бахрейну та 32-річний воротар Валерій Юрчук, який у першій частині чемпіонату провів лише одну гру в складі «Дніпра-1». Загалом Юрчук провів УПЛ 37 ігор, пропустивши 47 голів. У заключному контрольному матчі на полях Туреччини «Львів» з рахунком 5:2 переміг клуб «В-93» з Данії. Дублі оформляли новачки команди Денис Кузик, Олександр Бєляєв і один гол в активі Владислава Бугая. Свій перший у році офіційний матч «Львів» проведе 6 березня, приймаючи «Минай».

Колишній воротар «Львова» воротар Іван Пономаренко вже визначився з новим клубом і тепер захищатиме кольори «Ворскли», яку нагадаємо взимку залишив основний воротар Дмитро Різник, перейшовши до «Шахтаря». До Полтави повернувся малієць Ібрахім Кане, який восени виступав за китайський «Ціндао Чжуннен». За плечима 22-річного Кане вже 69 ігор та 7 голів в УПЛ.

Досвідчений захисник «Дніпра-1» Сергій Логінов перебрався до «Олександрії», а Сергій Петько з «Чорноморця» — до «Минаю». Склад «Металіста 1925» поповнив 21-річний вихованець «Шахтаря» Абдулла Абдуллаєв, який у сезоні-2019/2020 був кращим бомбардиром чемпіонату України серед юнацьких команд, забивши 21 гол у 15-ти матчах. «Чорноморець» підписав ізраїльського 27-річного півзахисника Гая Хадіда, який виступав за ізраїльський «Маккабі Бней Рейне».

Тим часом готуються до другої частини сезону і львівські «Карпат», які на тренувальному зборі в закарпатському Хусті зіграли ще два матчі. У першій контрольній грі підопічні Андрія Тлумака з рахунком 2:0 перемогли «Севлюш» (Виноградів). Голи забивали Андрій Ломницький та Ростислав Тарануха. 25 лютого суперником «зелено-білих» став представник другої ліги ФК «Хуст». Матч переможця не виявив — нічия 1:1, а в складі «Карпат» відзначився Тарануха. 28 лютого делегація ФК «Карпати» повернеться до Львова, де продовжить підготовку до другої частини у першій лізі. 1 березня запланована товариська зустріч з «Нивою» (Тернопіль).

Схожі новини