Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лідер УПЛ продовжує підсилюватися новачками

Завершуються традиційні для зимової перерви в українській Прем'єр-лізі (УПЛ) переходи гравців

Новачок «Дніпра-1» 27-річний В’ячеслав Танковський у першій частині чемпіонату виступав за «Металіст». Фото fcmetalist.com.ua
Новачок «Дніпра-1» 27-річний В’ячеслав Танковський у першій частині чемпіонату виступав за «Металіст». Фото fcmetalist.com.ua

Лідер чемпіонату «Дніпро-1» досягнув домовленості про перехід на правах оренди півзахисників Євгена Підлепенця та В’ячеслава Танковського, які в першій частині сезону виступали за «Металіст».

В’ячеслав Танковський раніше виступав вже у складі 5-х клубів УПЛ, в тому числі і «Шахтарі», провівши загалом 77 ігор (2 голи). Підлепенець у цьому сезоні лише дебютував в елітному дивізіоні, відігравши 14 ігор (2 голи). Підопічні Олександра Кучера готуються до важливого повторного матчу 1/16 фіналу Ліги конференцій проти кіпрського клубу АЕК, який дніпряни на правах господарів 23 лютого проведуть у Кошіце.

«Рух» на заключному етапі підготовки провів другий спаринг і з рахунком 1:1 завершив контрольний матч з представником австрійської другої ліги «Штурмом-2». У складі «рухівців» відзначився захисник Роман Дідик. Ця гра відбулася в словенському місті Чатеж, куди підопічні Леоніда Кучука перебралися з Хорватії і проведуть заключні дні підготовки до матчів другої частини УПЛ. Юнацька ж команда «Руху» залишилася у хорватському місті Умаг і у товариській грі з рахунком 0:1 поступилася команді другої словенської ліги «Алюмінію» (Кідрічево).

«Львів» провів черговий товариський матч на полях Туреччини і зіграв внічию з турецьким клубом «Бандирмаспор» — 0:0. Ворота «містян» захищав новачок команди Олександр Рибка. Натомість за взаємною згодою залишив «Львів» воротар Іван Пономаренко, який у першій частині сезону провів 4 гри за львівську команду. Перед цим підопічні Олега Дулуба з рахунком 1:0 перемогли клуб «Бєльці» з Молдови — після влучного удару Артура Ременяка.

Вже визначився з новим клубом і воротар Данило Кучер, який виступав за «Інгулець», а тепер захищатиме кольори румунського клубу УТА (Арад). До «Металіста» на правах оренди перейшов воротар Даніїл Єрмолов з команди першої ліги «Кременя» (Кременчуг). «Динамо» на зборах в Туреччині не зуміло перемогти чергових своїх суперників, двічі зігравши внічию. Спочатку підопічні Мірчі Луческу завершили матч без голів з турецьким клубом «Адана Демірспор», а згодом розійшлися миром з представником чемпіонату Латвії ФК «Рига» — 1:1.

«Ворскла» поповнила свої ряди бразильським легіонером-захисником Лукасом Раміресом. До переїзду в Полтаву Рамірес виступав за бразильський клуб «Жувентуде». Під час турецьких зборів «Ворскла» стала переможцем турніру Winter Cup 2023. У Туреччині «Колос» переміг латвійську «Лієпаю» з рахунком 2:0, а «Кривбас» не зумів здолати казахстанський «Каспій» — 0:0.

Тим часом готуються до другої частини сезону і львівські «Карпат», які перебувають на тренувальному зборі в закарпатському Хусті. У першій контрольній грі підопічні Андрія Тлумака з рахунком 3:0 перемогли «Прикарпаття». Голи забивали Олексій Хобленко, Денис Кожанов та Микола Когут. 23 лютого суперником «зелено-білих» стане «Севлюш» (Виноградів).

Схожі новини