Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Завершальні спаринги клубів УПЛ

Незабаром, 27−28 лютого, заплановані перенесені матчі першої частини сезону в українській Прем'єр-лізі (УПЛ) «Олександрія» — «Металіст 1925» та «Минай» — «Шахтар». Інші ж клуби зіграють перші у цьому році матчі чемпіонату 3−6 березня

Капітан «Руху» Марко Сапуга (ліворуч) визнаний вболівальниками «жовто-чорних» найкращим гравцем 2022 року. Фото fcrukh.com
Капітан «Руху» Марко Сапуга (ліворуч) визнаний вболівальниками «жовто-чорних» найкращим гравцем 2022 року. Фото fcrukh.com

У ці ж дні під час заключних тренувальних зборів та контрольних матчів головні тренери награють орієнтовні основні склади своїх підопічних. «Рух» на заключному хорватському етапі підготовки провів перший спаринг і з рахунком 3:1 переміг хорватську «Істру 1961». У складі «рухівців» голи забивали аргентинець Фабрісіо Альваренга, нігерієць Вів Соломон-Отабор та Марко Сапуга. До речі, 19-річного Сапугу, який декілька разів був і капітаном команди, вболівальники команди визнали найкращим гравцем 2022 року. Нагадаємо, що Марко Сапуга — син відомого у минулого півзахисника «Карпат», а нині одного з тренерів «зелено-білих» Андрія Сапуги.

Сапуга-молодший виступає і за юнацьку команду «Руху», яка в 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА в гостях зустрінеться з італійським «Міланом». Ця гра відбудеться 28 лютого або 1 березня. Юнаки «Руху» теж тренуються в Хорватії і у товариській грі зіграли внічию зі словенською «Бистріцею» — 1:1.

«Львів» продовжує тренуватися на полях Туреччини і в команді Олега Дулуба може з’явитися черговий новачок. Це 27-річний захисник з Буркіна-Фасо Оула Траоре, який раніше виступав за гвінейський клуб «Хоройя». Ряди лідера УПЛ «Дніпра-1» можуть поповнити нові бразильці-захисники. Це 18-річний Міндіньо, який виступав за молодіжну команду «Корінтіансу» та 19-річний Варжао з «Інтернасьоналя».

"Минай" Володимира Шарана в заключному спарингу на полях Туреччини зіграв внічию з латвійським клубом «Ауда» — 1:1. З такими ж рахунками «Інгулець» завершив поєдинок з грузинською командою «Діла», а «Олександрія» — з латвійським клубом «РФШ». «Зоря» переглядає трьох потенційних новачків. Це Віталій Мороховець, який грав за молодіжний склад «Ворскли», Денис Почапський — в чемпіонаті Польщі, грузин Георгі Кореідзе — у французькому «Греноблі».

Тим часом готуються до другої частини сезону і львівські «Карпат», які виступають у першій лізі і борються за путівку до УПЛ. 15 лютого «Карпати» вирушили на тренувальний збір до закарпатського Хуста. У складі делегації клубу 5 новачків: воротар Олександр Ільющенков, захисник — Тарас Саків, півзахисники — Іван Бобко, Данило Книш та нападник Олексій Хобленко. Заплановано три контрольних матчі, у яких суперниками «зелено-білих» стануть: 19 лютого — «Прикарпаття», 23 лютого — «Севлюш» (Виноградів) та 25 лютого — «Хуст». До Львова карпатівці повернуться 1 березня.

Схожі новини