Передплата 2024 «Добра кухня»

До Англії може перебратися й Матвієнко

У «Брайтон», який тренує екснаставник «Шахтаря» італієць Роберто Де Дзербі

Після Михайла Мудрика до АПЛ може перебратися ще один гравець «Шахтаря» – Микола Матвієнко. Фото sport.ua
Після Михайла Мудрика до АПЛ може перебратися ще один гравець «Шахтаря» – Микола Матвієнко. Фото sport.ua

26-річний футболіст донецького «Шахтаря» та збірної України Микола Матвієнко близький до переходу в клуб Англійської прем'єр-ліги (АПЛ) «Брайтон», який тренує екснаставник «гірників» Роберто Де Дзербі.

За інформацією ЗМІ, «Шахтар» і «Брайтон» ще продовжують переговори. Англійський клуб пропонує за перехід захисника 20 мільйонів євро, а «Шахтар» начебто хоче отримати за Матвієнка близько 25 мільйонів. Микола Матвієн­ко у складі «Шахтаря», «Карпат» і «Ворскли» провів в Українській Прем'єр-лізі (УПЛ) 126 матчів, а у складі збірної України — 54.

Нагадаємо, «Шахтар» під час зборів у турецькій Антальї у контрольній грі поступився ві­денській «Аустрії» — 1:2. У тому матчі за «гірників» грали Андрій Борячук, який у першій частині сезону був футболістом «Мета­ліста 1925», і новачок донецько­го клубу Георгій Гочолеїшвілі з грузинського клубу «Сабурта­ло».

Ще не виходив на поле у Ту­реччині 33-річний оборонець Ярослав Ракицький, який на правах вільного агента повер­нувся в «Шахтар» з турецького клубу «Адана Демірспор». Сво­го часу Ракицький провів за до­нецький клуб у всіх турнірах 326 матчів, забивши 14 голів. Дру­гий турецький збір підопічних Ігоря Йовічевіча розпочався 24 січня, а 27-го «Шахтар» про­веде спаринг проти словен­ського «Копера».

Лідер УПЛ «Дніпро-1» під час турецьких зборів переміг вірменський «Пюнік» з рахунком 3:1. Дубль оформив найкращий бомбардир нинішнього чемпіонату Артем Довбик. Новачком дніпрян став 28-річний захисник збірної Коста-Рики Рональ Ма­тарріта, останнім клубом яко­го був американський «Цинцин­наті». Матарріта брав участь у двох матчах збірної Коста-Рики на Мундіалі-2022 у Катарі. Рані­ше в УПЛ виступали лише двоє футболістів із Коста-Рики: Джон Руїс у «Дніпрі» та Джонатан Моя — у «Зірці».

Делегація львівського «Руху» вирушила на двотижневий тре­нувальний етап підготовки до Хорватії. Разом з основною ко­мандою готуватимуться до від­новлення сезону й футболіс­ти юнацької команди «Руху» (U-19), яка вже 8 лютого у стату­сі господарів поля зіграє у Поль­щі стиковий матч Юнацької ліги УЄФА — з італійським «Інтером».

"Рухівці" запланували сім контрольних матчів, зокре­ма три — основного складу. Го­ловна команда «Руху» зіграє зі словацьким ДАКом (28 січня), австрійським «Штурмом» (31 січня) й словенським «Домжа­ле» (4 лютого).

«Львів» на правах вільних агентів покинули Назарій Нич і Віталій Бойко. Водночас коман­ду Олега Дулуба поповнили кіль­ка новачків. Це 24-річний півза­хисник Ахмед Алібеков, який у першій частині виступав за лу­ганську «Зорю». Виступатиме за «Львів» і український напад­ник нігерійського походження, 31-річний Адерінсола Есеола, який в УПЛ у складі «Олексан­дрії», «Зірки» й «Ворскли» про­вів 19 матчів. Останнім клубом Есеоли був болгарський «Хе­бир».

Ще раніше підписав контракт зі «Львовом» 34-річний за­хисник Олексій Дитятьєв, який у складі «Олімпіка», «Ворскли» та «Карпат» провів в УПЛ 71 матч. Дитятьєв перебрався до «Льво­ва» з казахстанського «Аксу».

А тим часом…

Головного тренера «Крив­басу» Юрія Вернидуба ви­знано «Людиною 2022 року» серед тренерів — за версією авторитетного англійського видання World Soccer. Жур­налісти оцінили мужній вчи­нок Вернидуба, який через вторгнення росії в Україну по­кинув тираспольський «Ше­риф» і вступив до лав ЗСУ.

Схожі новини