Передплата 2024 «Добра кухня»

Український день в австралійському Мельбурні

Три наші тенісистки пробилися до 1/16 фіналу Australian Open

Ангеліна Калініна (ліворуч) вибила з Аustralian Open не кого-небудь, а саму Петру Квітову. Фото mnews.world.
Ангеліна Калініна (ліворуч) вибила з Аustralian Open не кого-небудь, а саму Петру Квітову. Фото mnews.world.

За відсутності у Мельбурні найкращої української тенісистки Еліни Світоліної, яка восени минулого року народила донечку, «віддуватися» на кортах Australian Open доводиться іншим нашим дівчатам. І виходить це у них зовсім не зле! Ангеліна Калініна, Катерина Байндль і Марта Костюк пробилися до 1/16 фіналу першого цього року турніру «Великого шолому».

Найбільш титуловану суперницю у другому колі австралійського «мейджора» мала перша ракетка України (№ 39 у рейтингу WTA) Ангеліна Калініна. Їй випало зіграти зі знаменитою чешкою, дворазовою переможницею Вімблдону Петрою Квітовою. Зірковий статус опонентки, яка зараз у світовому рейтингу на 15-му місці, українку не злякав. «Вела» гру саме Ангеліна, а досвідчена Петра була у ролі тієї, що наздоганяла… Але безуспішно — 7:5,6:4 на користь Калініної, яка виграла свій п’ятий поєдинок проти тенісисток із топ-20 рейтингу Жіночої тенісної асоціації (з 16 зіграних) й уперше у кар'єрі пробилася до третього раунду турніру найпрестижнішої категорії Grand Slam.

Такий самий рекорд встановила у Мельбурні й українка Катерина Байндль, що, як і Калініна, вперше вийшла у 3-й раунд турніру «Великого шолому». У другому колі Катерина обіграла рівну їй за класом американку Кеті Макнеллі - 6:1,7:6.

І нарешті, переможний український день у Мельбурні продовжила наша Марта Костюк, яка у другому колі впевнено обіграла австралійку Олівію Гадекі - 6:2, 6:1.

Із ким зіграють українки у 1/16 фіналу Аustralian Open?

На цій стадій турніру «Великого шолому» слабких суперниць уже не буває… Усім нашим дівчатам доведеться помірятися силами з тенісистками з топ-20 світового рейтингу. Ангеліна Калініна зустрінеться з чешкою Барборою Крейчіковою (WTA, 23), Катерина Байндль — з латвійкою Єленою Остапенко (WTA, 17), а Марта Костюк — з американкою Джессікою Пеґулою, яка зараз у світовому рейтингу займає третє місце… Легко українкам не буде. Але «зачепитися» може кожна, тож надія є.

Схожі новини