Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Циганков піде у «Жирону»

Іспанський футбольний клуб запропонував київському «Динамо» за трансфер Віктора Циганкова 4 мільйони євро (плюс мільйон бонусами). Півзахисник уже пройшов медогляд у «Жироні» й підписав попередню угоду на 4 роки

Віктор Циганков. Фото football214.ua
Віктор Циганков. Фото football214.ua

Але до літа 25-річний Віктор Циганков іще має контракт із «Динамо», за яке виступає з 2016 року. Усього у складі сто­личного клубу Циганков про­вів у всіх турнірах 236 матчів, забивши 94 голи. В активі Ві­ктора також 43 матчі й 7 голів у складі національної збірної України.

Динамівці цими днями го­туються на заміській базі, а 20 січня вирушать на збори до Ту­реччини. 24 січня підопічні Мір­чі Луческу проведуть перший контрольний матч — із «Рапі­дом» (Відень), 28 січня зіграють з «Марибором» (Словенія), а 31 січня — з «Аустрією Лусте­нау» (Австрія). До тренерсько­го штабу динамівців повернувся легендарний Олександр Шов­ковський, який готуватиме во­ротарів.

Відбуваються зміни і у скла­ді «Львова». До тренерського штабу Олега Дулуба увійшов ві­домий воротар Микола Медін, який свого часу в складі «Дні­пра» провів в УПЛ 205 матчів. Серед його підопічних буде во­ротар, перший зимовий нова­чок «Львова» Олександр Рибка, який першу частину нинішньо­го сезону провів у харківсько­му «Металісті». Загалом 35-річ­ний Рибка у складі різних клубів провів в УПЛ 91 матч, а також два поєдинки за збірну України. Перший збір «Львова» тривати­ме на заміській базі у Брюхови­чах до 28 січня, після чого «міс­тяни» вирушать до Туреччини, де займатимуться до 25 лютого.

На полях Туреччини до 9 лю­того триватиме і збір донецько­го «Шахтаря». Заплановано 6 контрольних матчів «гірників», суперниками яких стануть: 20 січня — «Аустрія» (Відень), 27 січ­ня — «Копер» (Словенія), 31 січ­ня — «Лудогорець» (Болгарія), 1 лютого — «Марибор» (Словенія), 8 лютого — «Сараєво» (Боснія і Герцеговина) і «Динамо» (Тбі­лісі). А лідер чемпіонату «Дні­про-1» уже у турецькому Белеку, де 15 січня зіграв внічию з тбі­ліським «Динамо» — 3:3.

«Кривбас» покинув хорват­ський «легіонер» Драґан Ловріч. Новачком «Чорноморця» став Данило Алефіренко, який першу частину нинішнього чемпіонату провів у луганській «Зорі». «Мо­ряки» зранку 16 січня також ви­рушили на збори до Туреччини. Новий головний тренер «Олек­сандрії» Руслан Ротань запро­сив до команди воротаря Ми­киту Шевченка, який свого часу виступав і за «Карпати».

А тим часом…

23 січня вийдуть з відпуст­ки львівські «Карпати», які ви­ступають у Першій лізі й ве­дуть боротьбу за путівку до УПЛ. Під час першого збору, який пройде у Львові, підо­пічні Андрія Тлумака плану­ють провести чотири контр­ольні матчі, які відбудуться на стадіоні «Школяр». А 15 лютого карпатівці вирушать на двотижневий збір до за­карпатського Хуста.

Схожі новини