Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Дніпро-1» і «Динамо» — до Туреччини, «Рух» — до Хорватії

Клуби футбольної УПЛ вирушають на тренувальні збори

Один із кращих бомбардирів львівського «Руху» Юрій Климчук. Фото fcrukh.com
Один із кращих бомбардирів львівського «Руху» Юрій Климчук. Фото fcrukh.com

Завершилася відпустка в лідера футбольної Української прем'єр-ліги (УПЛ) «Дніпра-1». 9 січня повернулися до тренувань гравці львівського «Руху», а 12 січня зберуться й представники київського «Динамо». У складах багатьох клубів УПЛ продовжують відбуватися кадрові зміни.

Клубам УПЛ дозволено у воєнний час проводити закордонні тренувальні збори. Тож гравці «Дніпра-1» 7 січня вирушили до Туреччини, де заплановані два тренувальні збори: з 8 по 21 січня та з 25 січня по 7 лютого. «Дніпро-1» має зіграти сім контрольних матчів, перший з яких уже 15 січня — з тбіліським «Динамо».

На збори дніпровців не поїхали один із гвардійців українського футболу Артем Громов, в активі якого 253 матчі та 49 голів в УПЛ, а також бразилець Бузанелло. Обидва футболісти покинули команду Олександра Кучера.

Гравці «Руху» 9 січня зібралися на своїй тренувальній базі у Винниках. Підопічні Леоніда Кучука один з етапів підготовки до другої частини сезону-2022/2023 проведуть з 23 січня по 5 лютого на полях Хорватії. На цей період заплановано 5 контрольних матчів «жовто-чорних», суперники яких наразі не відомі.

Разом з основним складом тренуватимуться й гравці юнацької команди «Руху», на яку вже 8 лютого чекає перший матч 1/16 фіналу Юнацької ліги УЄФА. Підопічні Віталія Пономарьова в статусі господарів у польському місті Стальова Воля прийматимуть італійський «Інтер».

Футболісти «Динамо» під керівництвом Мірчі Луческу відновлять роботу на клубній базі у Віті-Литовській. Згодом, 20 січня, динамівці вирушать на навчально-тренувальний збір до Туреччини, де заплановано кілька спарингів. До команди киян приєднається 19-річний Назар Волошин, який у першій частині чемпіонату на правах оренди виступав за «Кривбас» (забив 4 голи).
А «Кривбас» підписав контракт із захисником Данилом Бескоровайним, який у складі збірної України U-20 став 2019 року чемпіоном світу. Попереднім клубом Бескоровайного був словацький «ДАК 1904».

«Львів» покинув 20-річний захисник Борис Крушинський, який перейшов до одного з лідерів Першої ліги, житомирського «Полісся». Серед потенційних новачків «Львова» одразу три гравці харківського «Металіста» — захисники Юрій Романюк, Віталій Федорів і воротар Олександр Рибка.

12 січня зберуться у Києві й гравці «Колосу». Підопічні Ярослава Вишняка тренуватимуться на своїй базі у Ковалівці, а 31 січня планують вирушити до Туреччини. Покинули «Колос» Євген Задоя та Денис Кузик, який може продовжити кар'єру у «Зорі». А новачком рівненського «Вереса» став Андрій Блізніченко, який у першій частині чемпіонату виступав за «Інгулець».

Схожі новини