Передплата 2024 «Добра кухня»

«Інгулець» очолив Ковалець

Під час перерви в українській Прем'єр-лізі (УПЛ) продовжуються зміни серед головних тренерів. ФК «Інгулець» оголосив, що замість Младена Бартуловіча новим головним тренером призначено Сергія Ковальця

Новий головний тренер «Інгульця» Сергій Ковалець. Фото inhulets.com
Новий головний тренер «Інгульця» Сергій Ковалець. Фото inhulets.com

Хорват Младен Бартуловіч очолив «Інгулець» в 14 листопада цього року, замінивши Сергія Лавриненка. Під керівництвом Бартуловіча команда з Петрове (Кіровоградська область) зіграла в УПЛ три матчі: дві перемоги та поразка від «Динамо». Бартуловіч, як і Богдан Шуст та Владислав Лупашко залишаються в тренерському штабі «червоно-жовтих» і допомагатимуть Сергію Ковальцю.

Новий керманич «Інгульця» 54-річний Сергій Ковалець один з гвардійців українського футболу. У складі «Динамо», «Дніпра», «Чорноморця», «Карпат», запорізького «Металурга», «Оболоні», «Волині» та «Борисфена» провів в чемпіонатах України 257 ігор, забивши 28 голів, в Кубку — 31 гра (4 голи), в єврокубках — 29 ігор (3 голи) та за національну збірну — 10 ігор. Разом в статусі гравця в активі Ковальця — 327 (!) ігор та 35 голів.

В статусі головного тренера команд УПЛ Ковалець дебютував ще в жовтні 2008 року, очоливши ФК «Львів». Потім була робота в «Оболоні» та запорізькому «Металурзі». Востаннє Ковалець робив установку на гру в УПЛ понад 10 років тому — у серпні 2012 року, а загалом провів 84 «тренерських» матчі. У 2012−2015 роках очолював молодіжну збірну України. У Першій лізі керував діями гравців «Олександрії», «Оболоні-Бровар» та «Чорноморця» — у 81-му матчі.

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін підтвердив факт переговорів з лондонським «Арсеналом» щодо Михайла Мудрика, проте «каноніри» поки не зробили ту пропозицію, яка б зацікавила українську сторону. «Кривбас» залишив 28-річний нападник Олексій Хобленко, який на правах оренди став першим зимовим новачком першолігових львівських «Карпат», що борються за путівку в УПЛ. Раніше в УПЛ в складі «Говерли», «Чорноморця», «Дніпра-1» та «Кривбасу» Хобленко провів 103 гри (21 гол), а в Першій лізі в складі різних клубів — 109 ігор (27 голів).

Ще два гравці УПЛ найближчим часом можуть стати гравцями команди Першої ліги житомирського «Полісся». Це захисники Сергій Чоботенко з «Колосу» та Борис Крушинський зі «Львова». Єдиний у нинішньому сезоні легіонер «Зорі» бразилець Крістіан залишив клуб, перебравшись до сербської «Младості».

Тим часом найкращим футболістом року в УПЛ став нападник «Дніпра-1» Артем Довбик. В опитуванні брали участь по 15 футболістів та головний тренер від кожної команди УПЛ. На другому місці опинився Михайло Мудрик («Шахтар») і третьому — Олександр Піхальонок («Дніпро-1»).

Схожі новини