Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зміна тренерського штабу «Олександрії»

Під час зимової перерви в українській Прем'єр-лізі (УПЛ) відбуваються кадрові зміни не лише серед футболістів, але і тренерів команд. ФК «Олександрія» оголосив, що замість Юрія Гури новим головним тренером призначено Руслана Ротаня

Новий головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань (ліворуч). Фото fco.com
Новий головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань (ліворуч). Фото fco.com

Юрій Гура очолив «Олександрію» в липні 2021 року і під його керівництвом містяни зіграли в УПЛ 31 матч: 14 перемог, 8 нічиїх та 9 поразок, різниця м’ячів 42−35. Разом з Гурою завершили співпрацю з клубом і його помічники — Олександр Ломко, Сергій Лактіонов, Сергій Ковальов та тренер воротарів Андрій Ковтуну.

Новий керманич «Олександрії» 41-річний Руслан Ротань один з гвардійців українського футболу. У складі «Дніпра» та «Динамо» провів в чемпіонатах України 375 ігор, забивши 39 голів, в Кубку — 54 гри (6 голів), в єврокубках — 68 ігор (8 голів), в Суперкубку — 2 гри та за національну збірну — 100 ігор (8 голів). Разом в статусі гравця в активі Ротаня — 599 (!) ігор та 61 гол.

В статусі головного тренера команд УПЛ Ротань ще не працював, а молодіжну збірну України очолює з 1 листопада 2018 року. Контракт з Ротанем підписаний на 2,5 роки і до завершення молодіжного Євро-2023 він поєднуватиме роботу з «Олександрією» та молодіжною збірною. Руслан Ротань стане 6-м головним тренером «Олександрії» в УПЛ, а раніше очолювали містян Роман Покора, Леонід Буряк, Андрій Купцов, Володимир Шаран та Юрій Гура.

Першим зимовим новачком «Вересу» став 29-річний захисник Денис Балан. Раніше в УПЛ в складі «Інгульця» Балан провів 22 гри (2 голи), а в першій лізі в складі різних клубів — 120 ігор (1 гол). Тим часом клуби УПЛ провели консультації з Міністерством молоді та спорту України. За підсумками закордонні збори для українських команд лише елітного дивізіону було дозволено.

Схожі новини