Передплата 2024 «Добра кухня»

Рухівці від містян ще не програвали

У четвер, 10 листопада, в рамках 12-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) «Львів» на стадіоні СКІФ прийматиме земляків з «Руху» (початок о 13.00 год, гра без глядачів)

Момент попереднього матчу «Львів» - «Рух», який відбувся 28 квітня 2021 року. У боротьбі за м’яч рухівець Андрій Борячук (№45) та Олексій Довгий, який у нинішньому чемпіонаті виступає вже за «Рух». Фото upl.ua
Момент попереднього матчу «Львів» - «Рух», який відбувся 28 квітня 2021 року. У боротьбі за м’яч рухівець Андрій Борячук (№45) та Олексій Довгий, який у нинішньому чемпіонаті виступає вже за «Рух». Фото upl.ua

Львівське дербі нараховує наразі чотири матчі і рухівці в попередніх поєдинках двічі перемагали та один раз матч завершився внічию. Востаннє «Львів» приймав «жовто-чорних» 28 квітня 2021 року на «Арені Львів» і тоді переможця виявлено не було — нічия 1:1. Рахунок відкрили номінальні господарі - після удару ганця Ернеста Антві, на що рухівці відповіли влучним ударом Данііла Кондракова. До речі, обох авторів голів у своїх клубах нині вже немає.

До нового протистояння «Львів» підійшов з домашнім клубним антирекордом в УПЛ. Містяни пропускають на своєму стадіоні впродовж 9-ти ігор поспіль — 19 голів. Загалом підопічні Олега Дулуба не знають смаку перемоги в чемпіонаті 6 ігор підряд: дві нічиї та чотири поразки, а на своєму полі - 5 матчів: дві нічиї та три поразки. Через перебір жовтих карток не зможе вийти на поле захисник «Львова» Артем Вовкун.

Щодо «Руху», то підопічні Леоніда Кучука в попередніх трьох матчах набрали 7 очок, покращивши своє турнірне становище. Гольова серія рухівців триває в чемпіонаті 4 гри — шість голів. Для Кучука це буде 60-й матч біля керма «жовто-чорних» у всіх турнірах: 26-й — в УПЛ, 30 — у Першій лізі та 4 — в Кубку. З особливим настроєм вийде на поле Олексій Довгий, який в минулому сезоні виступав саме за «Львів». Не братиме участі у грі 19-річний півзахисник Марко Сапуга, який попередню переможну гру з «Кривбасом» запам’ятає надовго. Саме у цьому матчі Сапуга-молодший (його батько Андрій працює у тренерському штабі «Карпат») вперше вийшов на поле в статусі капітана команди, згодом забив свій перший гол в УПЛ, а ще пізніше вперше був вилучений з поля.

У швейцарському Ньоні після жеребкування визначився суперник юнацької команди «Рух» (вік гравців до 19 років) в 1/16 фіналу Юнацької ліги УЄФА. Підопічні Віталія Пономарьова на своєму полі зіграють проти італійського «Інтера». Ще один представник України у цьому турнірі «Шахтар» на виїзді гратиме проти хорватського «Хайдуку». Протистояння на цьому етапі складаються з одного матчу, який відбудеться 7 або 8 лютого 2023 року.

Тим часом «Карпати» в минулому турі першої ліги здобули вже четверту у цьому сезоні вольову перемогу, в тому числі другу над командою «Діназ» (Вишгород, Київська область") з рахунком 3:2. На стадіоні «Україна» свої перші голи у складі карпатівців забивали Іван Когут і Юрій Репета, а досвідчений Денис Кожанов реалізував своє вже 15-те пенальті у першій лізі. Підопічні Андрія Тлумака перебувають на 2-му місці в туру своїй групі і за три тури до завершення першого етапу вже вибороли путівку до чемпіонського раунду, де вирішуватиметься доля двох путівок до УПЛ. У п’ятницю, 11 листопада, «Карпати» в гостях гратимуть з «Епіцентром» (Кам'янець-Подільський), який знаходиться на 3-му місці у турнірній таблиці групи «А».

Схожі новини