Передплата 2024 «Добрий господар»

Новий поєдинок двох команд містян

У суботу, 22 жовтня, в рамках 9-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) «Львів» у Києві на стадіоні НСК «Олімпійський» в статусі гостей протистоятиме «Олександрії» (початок — о 15.00 год). А в неділю «Рух» на «Арені Львів» прийматиме «Металіст 1925» (початок о 15.00 год, гра без глядачів)

Момент попереднього матчу «Олександрія» - «Львів», який відбувся 7 листопада 2020 року. В атаці півзахисник олександрійців Кирило Ковалець (№6). Фото upl.ua
Момент попереднього матчу «Олександрія» - «Львів», який відбувся 7 листопада 2020 року. В атаці півзахисник олександрійців Кирило Ковалець (№6). Фото upl.ua

Раніше «Львів» та «Олександрія» провели вже 11 ігор в УПЛ і баланс цих поєдинків говорить про рівність сил: по 3 перемоги кожного із суперників та 5 нічиїх. Востаннє «Олександрія» приймала іншу команду містян 7 листопада 2020 року і перемогла з рахунком 1:0 — після влучного удару Максима Третьякова.

До нового протистояння суперники підійшли з кадровими втратами. Через перебір жовтих карток пропускатиме гру капітан «Львова» Андрій Бусько. Натомість вже відбув дискваліфікацію його одноклубник Максим Грисьо. В складі «Олександрії» не зможе вийти на поле Максим Дячук, який в минулому турі отримав червону картку. «Олександрія» при головному тренеру Юрію Гурі на своєму полі внічию в УПЛ ще не грала: в 10-ти матчах — 6 перемог та 4 поразки. «Львів» же може зазнати 70-ї поразки в УПЛ.

«Рух» та «Металіст 1925» починали історію своїх зустрічей ще у першій лізі і загалом у всіх турнірах провели 6 ігор. І тут також рівновага сил: по дві перемоги суперників та дві «мирові». При цьому рухівці на своєму полі ще не програвали від «Металіста 1925» — дві перемоги та нічия. Востаннє рухівці приймали харківський клуб 28 листопада минулого року і здобули перемогу з рахунком 2:0. Голи на «Арені Львів» забивали Андрій Борячук та Юрій Климчук.

Перед початком нинішнього сезону Андрій Борячук та Ярослав Мартинюк перейшли з «Руху» саме до «Металіста 1925», що додає інтриги недільному поєдинку. Раніше виступав за рухівців і Ростислав Русин, який у нинішньому чемпіонаті забив вже два голи за харківський клуб. Ще воротар «Металіста 1925» Олег Мозіль є вихованцем львівського футболу.

До нового протистояння суперники підішли з клубними рекордними серіалами. Домашня пропускна серія «Руху» триває в УПЛ 4 гри — 7 голів. Гостьова клубна рекордна безвиграшна серія Металіста 1925 триває в чемпіонатах 6 ігор: нічия та п’ять поразок. Щодо круглих цифр навколо матчу, то капітан «Руху» Юрій Паньків може в складі різних клубів провести 250-й матч в УПЛ.

Тим часом «Карпати» в минулому турі першої ліги в ролі гостей зіграли у Демидові (Київська область) внічию з «Маріуполем» — 1:1. У складі карпатівців відзначився кращий бомбардир команди Ростислав Тарануха, який забив вже 4 голи. Підопічні Андрія Тлумака перебувають на 2-му місці в туру своїй групі. У суботу, 22 жовтня, «Карпати» на стадіоні «Україна» прийматимуть тернопільську «Ниву», яка знаходиться на 4-му місці у турнірній таблиці групи «А» (початок о 15.00 год, гра без глядачів).

Схожі новини