Передплата 2024 «Добрий господар»

Рухівці з «Ворсклою» ще не перемагали

У вівторок, 18 жовтня, в рамках 8-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) «Львів» на стадіоні СКІФ прийматиме «Верес» (початок — о 13.00 год, гра без глядачів). А в середу «Рух» у закарпатському Минаю в статусі гостей протистоятиме «Ворсклі» (початок о 13.00 год).

Момент попереднього матчу «Ворскла» - «Руху», який відбувся 1 серпня 2021 року. В атаці естонський захисник полтавського клубу Йонас Тамм (№16). Фото upl.ua
Момент попереднього матчу «Ворскла» - «Руху», який відбувся 1 серпня 2021 року. В атаці естонський захисник полтавського клубу Йонас Тамм (№16). Фото upl.ua

Раніше футбольні шляхи «Львова» та «Вересу» перетиналися лише одного разу. 13 вересня 2021 року рівняни на правах господарів приймали містян у Луцьку і перемогли з рахунком 1:0 — після влучного удару Валерія Кучерова. В минулому турі обидва суперники зіграли внічию. Для «Львова» це буде третя з початку чемпіонату домашня гра на стадіоні СКІФ, а в попередніх двох підопічні Олега Дулуба зазнали поразок, пропустивши при цьому по 3 голи за матч.

Загалом «Львів» на своєму полі пропускає голи в чемпіонатах впродовж рекордних для клубу 7-ми ігор — 15 м’ячів. У вівторок в складі «Вересу», який очолює вихованець львівського футболу Юрій Вірт, не зможе вийти на поле вилучений в минулому турі Геннадій Пасіч. Рівняни у Львові можуть зазнати 40-ї гостьової поразки в УПЛ.

Гравці «Руху» ще жодного разу не перемагали «Ворсклу». У чотирьох матчах полтавчани по два рази перемагали та грали внічию. «Рух» найбільше голів за матч пропустив в УПЛ саме у грі з «Ворсклою», яка відбулася ще 23 серпня 2020 року, коли «жовто-чорні» поступилися з рахунком 2:5. Попередній же матч суперників на полі ворсклян відбувся 1 серпня минулого року і також завершилася перемогою «біло-зелених» — 2:0. Тоді голи забивали діючі гравці Олександр Скляр та Руслан Степанюк.

До нової зустрічі рухівці підійшли з рекордним для клубу пропускним серіалом, який триває в чемпіонатах 8 ігор (15 голів). Підопічні Леоніда Кучука на полях суперників не знають смаку перемог в УПЛ впродовж 5-ти матчів: дві нічиї та три поразки. У разі перемоги «Рух» може наздогнати «Ворсклу» у турнірній таблиці. В середу не зможуть допомогти своїй команді вилучені в минулому турі два молодих захисники — Віталій Роман та Денис Слюсар. Ювілейний, 50-й, матч в УПЛ може провести їх одноклубник Богдан Бойчук.

Тим часом юнацька команда «Руху» продовжує очолювати турнірну таблицю у своєму чемпіонаті. Після 7-ми ігор підопічні Віталія Пономарьова здобули 6 перемог та один раз зіграли внічию. Визначився і суперник «Руху» у юнацькій лізі УЄФА, який став турецький «Галатасарай». Перша гра другого раунду відбудеться 26 жовтня у Стамбулі, а в статусі господарів рухівці зіграють 2 листопада у польському місті Стальова Воля.

Схожі новини