Передплата 2024 ВЗ

Чи продовжаться дніпровські рекорди на «Україні»?

У суботу, 15 жовтня, в рамках 7-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) «Львів» в статусі гостей у Ковалівці протистоятиме харківському «Металісту 1925» (початок — о 13.00 год). А в неділю «Рух» на стадіоні «Україна» прийматиме лідера «Дніпро-1» (початок о 15.00 год, гра без глядачів), яке ще очок в чемпіонаті не втрачало

Фрагмент попереднього домашнього матчу «Руху» проти «Дніпра-1», який відбувся 12 грудня 2020 року. В атаці рухівець Юрій Климчук (№7). Фото upl.ua
Фрагмент попереднього домашнього матчу «Руху» проти «Дніпра-1», який відбувся 12 грудня 2020 року. В атаці рухівець Юрій Климчук (№7). Фото upl.ua

«Дніпро-1» прибуде до Львова в додатково піднесеному настрої, бо в четвер в рамках групового етапу Ліги конференцій в гостях здолало «Вадуц» з Ліхтенштейну з рахунком 2:1. Підопічні Олександра Кучера з початку чемпіонату не лише виступають без втрат очок, а також без пропущених голів. Загалом переможна клубна рекордна серія «Дніпра-1» в УПЛ триває 11 (!) ігор, різниця м’ячів 33−3. Дніпряни не пропускають голів у чемпіонатах впродовж рекордних для клубу 618-ми хвилин.

Для «Руху» це буде ювілейний, 50-й, матч в УПЛ, в тому числі четвертий з «Дніпром-1». Після попередніх поєдинків наразі рівновага сил: по одній перемозі суперників та нічия. Попередня гра у Львові відбулася 12 грудня 2020 року на «Арені Львів» і завершилася великою перемогою рухівців — 4:1. Тоді дубль оформив Валерій Федорчук і по разу відзначилися Микола Кухаревич та Юрій Климчук, а в гостей гол престижу забив Олександр Сваток. До речі, Рух у цій зустрічі здобув одну з 3-х найбільших своїх перемог в УПЛ і забив найбільше голів в одній грі.

Щодо круглих цифр навколо матчу, то рухівці можуть забити 50-й гол в УПЛ (ще 1 м’яч). 250-й матч в чемпіонатах може провести Артем Громов з «Дніпра-1» і забити при цьому 50-й гол. Гольовий серіал його одноклубника Артема Довбика триває в чемпіонаті 3 гри (5 голів), а якщо брати до уваги і Лігу конференцій — то 6 ігор (9 м’ячів).

Історія зустрічей «Львова» та «Металіста 1925» наразі складається лише з одного матчу. Цей поєдинок відбувся 19 вересня 2021 року у Львові і переможця не виявив — нічия 0:0. Минулий тур львівський клуб пропустив, бо його гру з «Шахтарем» було перенесено. Під час вимушеної паузи в складі містян відбулося поповнення. Новачком «Львова» став 27-річний півзахисник Павло Полегенько, який у минулому сезоні виступав за «Інгулець». Ще раніше з Полегенько захищав кольори «Говерли», «Зірки», «Маріуполя» та «Десни», провівши загалом в УПЛ 110 ігор і забивши 3 голи.

Тим часом у першій лізі «Карпати» після поразки від «Полісся» перебувають на другому місці у своїй групі. У неділю, 16 жовтня, підопічні Андрія Тлумака в статусі гостей зустрінуться у Демидові, що на Київщині, з аутсайдером групи «Маріуполем».

Схожі новини