Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В гостях, як вдома

У неділю, 9 жовтня, в рамках 6-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) «Рух» на «Арені Львів» в статусі гостей протистоятиме «Динамо» (початок — о 17.00 год, гра без глядачів).

Фрагмент попереднього матчу «Рух» - «Динамо», який відбувся 25 вересня минулого року на «Арені Львів». В атаці рухівець Богдан Бойчук. Фото upl.ua
Фрагмент попереднього матчу «Рух» - «Динамо», який відбувся 25 вересня минулого року на «Арені Львів». В атаці рухівець Богдан Бойчук. Фото upl.ua

Матч іншої львівської команди ФК «Львів» проти «Шахтаря» на прохання донецького клубу перенесено на пізніше.

Раніше рухівці у попередніх матчах з «Динамо» не здобували жодного очка і не забили жодного голу — у 3-х іграх. Попередня гра суперників на полі «Динамо» відбулася 21 березня 2021 року і завершилася великою перемогою столичного клубу — 3:0. Тоді дубль оформив Олександр Караваєв і один гол забив бразилець Сідклей. А 25 вересня минулого року «Рух» на правах господарів на «Арені Львів» поступився динамівцям з рахунком 0:2. Тоді у першому таймі голи забивали Віктор Циганков та Денис Гармаш.

Для «Руху» це буде вже 23-й матч на Арені Львів, в тому числі 1-й у статусі гостей. До нового протистояння з «Динамо» «жовто-чорні» підійшли з двома клубними серіалами. «Рух» на полях суперників не перемагає в Чемпіонатах 4 гри: по 2 нічиї та поразки, а пропускний серіал підопічних Леоніда Кучука триває в УПЛ 6 ігор — 9 голів. До речі, для самого Кучука це буде 40-й гостьовий матч на чолі різних клубів УПЛ. «Рух» може забити 50-й гол в УПЛ (ще 1 м’яч).

Щодо «Динамо», то команда Мірчі Луческу вийде на поле після четвергової виїзної поразки у Лізі Європи від французького «Ренну» — 1:2. Динамівці програють у єврокубках вже 5 ігор підряд. Не звично бачити київський клуб і в середині турнірної таблиці УПЛ. У двох попередніх матчах динамівці здобували перемоги з мінімальним рахунком 1:0, обігравши спочатку «Львів», до речі, на «Арені Львів» та «Минай». Загалом «Динамо» зберігає свої ворота «сухими» в чемпіонаті впродовж 200 хвилин.

«Динамо» у Львові проведе вже 910-й матч в УПЛ і може пропустити 600-й гол (ще 1 м’яч). Ювілейний, 30-й, гол в чемпіонатах може забити динамівець Олександр Караваєв, а 15-й — рухівець Олексій Довгий. А Мірча Луческу біля керма різних клубів може зазнати 40-ї поразки в УПЛ.

Тим часом юнацька команда «Руху» у другому матчі першого раунду плей-оф переможців Юнацької ліги УЄФА зіграла внічию у польському Любліні із «Заглембє» з рахунком 0:0. Оскільки в першій гри перемога була за українською командою (1:0), то підопічні Віталія Пономарьова вийшли до другого раунду Юнацької ліги УЄФА.

Схожі новини