Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Житомирі - битва лідерів Групи А

7 жовтня місцеве «Полісся» прийматиме львівські «Карпати»

Фрагмент матчу «Карпати» – «Прикарпаття». В атаці – автор переможного гола, карпатівець Ростислав Тарануха. Фото fckarpaty.org.ua
Фрагмент матчу «Карпати» – «Прикарпаття». В атаці – автор переможного гола, карпатівець Ростислав Тарануха. Фото fckarpaty.org.ua

У двох групах футбольної Першої ліги зіграно по шість турів. Поступово вимальовуються команди, які на другому етапі змагань боротимуться за дві путівки до Прем'єр-ліги. Серед них і лідери Групи А, житомирське «Полісся» й львівські «Карпати», на яких у п’ятницю, 7 жовтня, чекає очне протистояння у Житомирі.

У минулому турі «Карпати» на львівському стадіоні «Україна» при­ймали сусідів з івано-франківського «Прикарпаття». Ця гра у психологічному плані була важливою для «зелено-білих», які раніше несподівано поступилися вдо­ма «Епіцентру» з Кам’янця-Подільського.

«Карпати» вийшли на поле, вже знаю­чи, що їхні конкуренти з «Полісся» у гос­тях розгромили вишгородський «Діназ» із рахунком 5:0. На 12-й хвилині гри че­рез повітряну три­вогу матч було зу­пинено, команди пішли в укриття. А після відновлен­ня поєдинку раху­нок відкрили гравці «Прикарпаття». Ка­пітан гостей Василь Цюцюра, який свого часу виступав за стрийську «Скалу», реа­лізував пенальті у ворота Романа Льопки.

Утім, іще в першому таймі карпатівець Артур Рябов вирівняв становище, забив­ши свій дебютний гол за «зелено-білих». А вольову перемогу «Карпатам» приніс удар Ростислава Таранухи, який у падінні першим встиг на добивання м’яча — 2:1. Під кінець матчу дебютував у «Карпатах» 17-річний Вадим Сидун, який є вихован­цем володимирського футболу.

Головний тренер «зелено-білих» Ан­дрій Тлумак після перемоги зазначив: «Удруге поспіль кажу команді, що дощ — наша карпатівська погода. Я багато ро­ків грав у „Карпатах“, і це справді так. У виїзному матчі про­ти „Діназа“ теж був дощ, я перед грою сказав, що це кар­патівська погода. Ми теж програвали 0:1 — і виграли 2:1, як і сьогодні».

У Групі Б лідер­ство розділяють черкаський ЛНЗ і ки­ївська «Оболонь» (по 13 очок). Нагадаємо, на другому етапі чемпіонату по чотири найкращі команди з кожної групи боротимуться за дві пере­пустки до Прем'єр-ліги (з очками, набра­ними на першому етапі у матчах між со­бою).

Перша ліга. Група А

I В Н П М О

1. «Полісся» 6 5 1 0 16−3 16

2. «КАРПАТИ» 6 5 0 1 12−4 15

3. «Епіцентр» 6 4 1 1 10−5 13

4. «Прикарпаття» 6 2 1 3 4−7 7

5. «Нива» 6 1 3 2 4−4 6

6. «Діназ» 6 1 2 3 4−11 5

7. «Буковина» 6 1 1 4 4−10 4

8. «Маріуполь» 6 0 1 5 4−14 1

Бомбардири: Пилип Будківський («Полісся») — 6 голів, Богдан Кушніренко («По­лісся»), Максим Гірний («Епіцентр») — по 4.

Схожі новини