Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чи втратить «Дніпро-1» у Львові перші очки?

У п’ятницю, 30 вересня, після тривалої перерви викликаною матчами збірної України, у першому матчі 5-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) «Рух» у Рівному гратиме з «Вересом» (початок — о 13.00 год)

Фрагмент попереднього матчу «Верес» - «Рух», який відбувся 11 грудня минулого року у Луцьку. Фото upl.ua
Фрагмент попереднього матчу «Верес» - «Рух», який відбувся 11 грудня минулого року у Луцьку. Фото upl.ua

«Львів» же в суботу, на стадіоні СКІФ за відсутності глядачів прийматиме «Дніпро-1» (початок — о 15.00 год), яке ще не втрачало очок з початку чемпіонату.

Раніше «Верес» ще жодного разу у двох матчах УПЛ не перемагав «Рух» — по одній нічиї та поразці. Востаннє «червоно-чорні» в статусі господарів поля приймали рухівців 11 грудня минулого року, коли в Луцьку зіграли внічию з рахунком 1:1. Обидва голи були забиті в другому таймі. Господарі поля відзначилися першими — після влучного удару Сергія Панасенка, а потім Юрій Климчук реалізував пенальті, врятувавши гостей від поразки. До речі, в усіх особистих зустрічах обидва суперники поле без забитих голів не залишають.

Цього разу після понад п’ятирічної (!) перерви відбудеться повернення «Вересу» на реконструйований стадіон «Авангард» у Рівному. Рівняни у чотирьох матчах нинішнього чемпіонату здобули три перемоги і перебувають серед лідерів. Не випадково за результатами голосування, організованому УПЛ в номінації «Найкращі гравці і тренер серпня-вересня», перемогли представники «Вересу» — півзахисник Дмитро Кльоц та головний тренер Юрій Вірт.

До нового протистояння «Рух» підійшов з двома клубними серіями. Пропускний серіал «жовто-чорних» триває 5 ігор — 7 голів, а безнічийний — 4 гри: перемога та три поразки. Для головного тренера рухівців Леоніда Кучука це буде ювілейний 20-й матч в УПЛ біля керма «Руху». З особливим настроєм готується до гри захисник «Вересу» Роман Гагун, який у минулому чемпіонаті виступав саме за «Рух».

"Дніпро-1″ під керівництвом Олександра Кучера з початку чемпіонату не лише не втратив жодного очка, а ще й не пропустив жодного голу. Нагадаємо, що ворота дніпрян захищає бразилець Макс Валеф. «Львів» у перенесеному матчі з «Минаєм» здобув першу перемогу в чемпіонаті і намагатиметься відібрати очки у незручного для себе «Дніпра-1». Переможна серія дніпрян в зустрічах зі «Львовом» триває в УПЛ 6 ігор. Востаннє львівський клуб приймав «Дніпро-1» 2 жовтня минулого року і поступився з рахунком 0:1 — після голу Артема Довбика.

До Львова дніпряни вирушать з двома позитивними клубними рекордними серіями. «Дніпро-1» перемагає в чемпіонатах в 9-ти іграх підряд, а не пропускає голів впродовж 438-ми хвилин. Домашній же пропускний серіал «Львова» триває в чемпіонатах 6 ігор — 12 голів і до повторення клубного рекорду ще один крок. Нападник дніпрян Артем Громов може забити 50-й гол в УПЛ.

Тим часом львівські «Карпати» після несподіваної домашньої поразки від «Епіцентру» (Кам'янець-Подільський) з рахунком 0:2 втратили перші очки у чемпіонаті і розділяють 2−3 місця у групі «А» першої ліги. У суботу, 1 жовтня, на стадіоні «Україна» підопічні Андрія Тлумака гратимуть проти івано-франківського «Прикарпаття» (початок — о 16.00 год, матч без глядачів).

Схожі новини