Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нова спроба рухівців «згасити» «Зорю»

У п’ятницю, 9 вересня, на львівському стадіоні «Україна» у першому матчі 4-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) «Рух» за відсутності глядачів прийматиме «Зорю» (початок — о 17.00 год). «Львів» же в неділю, на «Арені Львів», в статусі гостей протистоятиме «Динамо» (початок — о 17.00 год)

Гравці «Руху» у бойовому дусі готуються до поєдинку проти «Зорі». Фото fcrukh.com
Гравці «Руху» у бойовому дусі готуються до поєдинку проти «Зорі». Фото fcrukh.com

В короткій історії зустрічей «Руху» та «Зорі» рухівці ще жодного разу не перемагали луганський клуб — нічия та три поразки. Востаннє «жовто-чорні» приймали «Зорю» 28 жовтня минулого року, коли на стадіоні СКІФ в рамках 1/8 фіналу Кубка України поступилися з рахунком 0:2. У складі гостей в додатковий час дубль оформив іранець Шахаб Захеді.

До нового протистояння суперники підійшли з полярними настроями та серіалами. «Рух» не перемагає в УПЛ 5 ігор поспіль: дві нічиї та три поразки, а програє впродовж рекордних для клубу 3-х ігор. З іншого боку, «Зоря» не знає поразок в чемпіонатах 6 ігор підряд: п’ять перемог та нічия. «Чорно-білі» в УПЛ утримують дві клубні рекордні гольові серії: загальну, яка триває 20 ігор — 46 м’ячів та на полях суперників з 15-ти ігор — 35 м’ячів.

Тож «Зоря» під керівництвом нідерландця Патріка Ван Леувена без втрат очок лідирує в чемпіонаті, сенсаційно обігравши в минулому турі у Києві «Динамо». Причому за динамівців виступав новачок Владислав Кабаєв, який нинішній сезон починав у складі саме «Зорі». Щодо кадрових втрат «Руху», то команду залишив 21-річний захисник Олексій Сич, який на правах оренди з правом викупу до кінця нинішнього сезону виступатиме за бельгійський «Кортрейк». За рухівців Сич провів у всіх турнірах 18 ігор. Щодо круглих цифр навколо матчу «Рух» — «Зоря», то луганський клуб може пропустити 500-й гол в УПЛ (ще 2 м’ячі).

Непросте випробування чекає і на гравців «Львова». Тититуловане «Динамо» після двох поспіль антирекордних для київського клубу поразок наразі очок у новому чемпіонаті не набирало. Переможна ж серія «Динамо» в матчах зі «Львовом» з 28 квітня 2019 року триває в УПЛ 7 ігор (різниця м’ячів 21−4). Востаннє «Динамо» приймало містян 19 вересня 2020 року і перемогло з рахунком 3:1. В складі динамівців голи забивали Віктор Циганков, Микола Шапаренко та Владислав Супряга, у львівському клубі - хорват Макс Челіч.

Підопічні Мірчі Луческу в четвер у стартовій грі групового турніру Ліги Європи в гостях зіграють з турецьким «Фенербахче», а в неділю на «Арені Львів» прийматимуть «Львів». Безвиграшна серія львівського клубу продовжується в УПЛ 4 гри: по дві нічиї та поразки. У цій грі також можуть бути зафіксовані пропускні ювілеї. Динамівці можуть пропустити 600-й гол в УПЛ (ще 1 м’яч), а містяни — 100-й на полях суперників (також ще 1 м’яч).

Тим часом львівські «Карпати» після гостьової перемоги над тернопільською «Нивою» з рахунком 1:0 (відзначився Амбросій Чачуа) очок у Першій лізі не втрачають і розділяють з житомирським «Поліссям» перше-друге місце у групі «А». У неділю, 11 вересня, на стадіоні «Україна» підопічні Андрія Тлумака гратимуть проти чернівецької «Буковини» (початок — о 17.00 год, матч без глядачів).

Схожі новини