Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Повернення «Руху» на «Україну»

У середу, 24 серпня, в рамках 1-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) на поле львівського стадіону «Україна» за відсутності глядачів вийдуть гравці «Руху» та «Металіста» (початок — о 15.00 год). Рухівці востаннє грали на цьому стадіоні ще 23 березня 2019 року, коли виступали у першій лізі

Раніше турнірні шляхи «Руху» та «Металіста» не перетиналися у жодних турнірах. Тож «Металіст» стане вже 17-м суперником рухівців в УПЛ. Перед початком нового сезону-2022/2023 «Рух» на своїй тренувальній базі провів зустріч з уболівальниками та презентував два нові комплекти форми, яка увібрала в себе символи міста Лева та України. У представленні форми взяли участь три покоління футболістів: гравці основної команди: Юрій Климчук та Олексій Сич; гравці юнацької команди (до 19 років): Віталій Холод та Гліб Савчук та вихованці клубної Академії «Руху».

Щодо останніх кадрових новин «Руху», то команду залишив 31-річний півзахисник Роман Карасюк, який з 2021 року провів за «жовто-чорних» у всіх турнірах 26 ігор. Матч з «Металістом» стане для головного тренера «Руху» Леоніда Кучука 50-м у всіх турнірах за час його перебування біля керма львівського клубу: 16-й — в УПЛ, 30 — у першій лізі та 4 — в Кубку.

Рухівці в УПЛ зберігають домашні ворота «сухими» впродовж 181-ї хвилини. На стадіоні «Україна» відбудеться повернення «Металіста» до УПЛ, де харків'яни востаннє виступали ще 14 травня 2016 року. «Металіст» на полях суперників не пропускає голів в УПЛ 180 хвилин поспіль. Дебютує в УПЛ в статусі головного тренера Олег Ратій з «Металіста», який раніше як гравець «Кременя», запорізького «Металурга», «Олександрії» та «Волині» провів в чемпіонатах 226 ігор (14 голів).

Оскільки згідно з вимогами воєнного стану матчі УПЛ відбуватимуться без глядачів на трибунах стадіонів, то керівництво «Руху» запрошує своїх вболівальників на перегляд матчу в укритті, у безпечній футбольній атмосфері - на! FESTrepublic (вул. Старознесенська, 24). Вхід о 14.30 год — вільний, за умови попередньої реєстрації.

У першому турі мав грати і ще один представник Львова в УПЛ — ПФК «Львів». Проте виїзний матч «містян» з «Минаєм» з невідомих причин було перенесено на пізніше. До речі, «Львів» — залишився єдиним з 16-ти клубів, у якого наразі немає заявки гравців на сайті УПЛ.

Тим часом інші клуби продовжують поповнювати свої ряди новачками. Так «Чорноморець» підписав контракт з досвідченим нападником Олександром Гладким, який у минулому сезоні виступав за «Зорю». Свого часу Гладкий виступав і за «Чорноморець», а загалом в складі різних клубів Олександр провів в УПЛ 338 (!) ігор, забивши 98 (!) голів. Вносити зміни до заявок команд можна до 31 серпня і можливо у якійсь команді з’явиться ще один відомий голеадор Євген Селезньов, який виступав за «Минай». У Євгена наразі 117 голів в УПЛ і до повторення всеукраїнського рекорду, який належить Максиму Шацьких залишилося ще 7 влучних ударів.

До «Шахтаря» повернувся півзахисник Іван Петряк, який висупав за угорський клуб «МОЛ Фегервар». В УПЛ Петряк провів 101 гру (10 голів). Легіонер «Ворскли» Наджееб Якубу з Гани вирішив продовжити кар'єру у фінському клубі «Ільвес Тампере».

Схожі новини