Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Клуби визначаються з обоймами своїх виконавців

Керівництво української Прем'єр-ліги (УПЛ) затвердило графік реєстрації та заявки футболістів команд клубів на участь у новому сезоні-2022/23

Реєстрація триватиме з 15 по 18 серпня, а базовий день матчів першого туру нового чемпіонату — 23 серпня.

Готуючись до старту у новому чемпіонаті, «Шахтар» впродовж одного дня провів дві контрольні гри. Спочатку підопічні Ігоря Йовічевіча зіграли проти аравійської «Аль-Адали», здобувши мінімальну перемогу резервним складом — 1:0. Згодом «гірники» основним складом здолали словенський клуб «Домжале» з рахунком 3:0, причому дубль оформив Михайло Мудрик. За деякими даними, черговим новачком «Шахтаря» може стати капітан «Зорі» Євген Назарина.

Ще один гравець «Зорі» Владислав Кабаєв може перейти до іншого гранда «Динамо», але станеться цей трансфер лише після матчів луганського клубу в кваліфікації Ліги конференцій. «Дніпро-1» під керівництвом Олександра Кучера видало результативний спаринг з хорватським клубом «Вараждін» — нічия 3:3.

На стадіоні «Україна» відбулося львівське дербі, у якому зустрічалися ПФК «Львів» та «Карпати», і досвідченому харківському арбітру Анатолію Абдулі не довелося фіксувати голи — нічия 0:0. У цій грі в складі «Карпат» брали участь ще два новачки в команді Андрія Тлумака, які підписали з львівським клубом контракти. Це колишні гравці «Волині» — 22-річний захисник Олександр Климець та 21-річний півзахисник Артур Рябов. У п’ятницю, 12 серпня, «Карпати» у Львові зіграють ще один контрольний матч з «Прикарпаттям». Наступний матч «Львова» відбудеться 14 серпня — з «Минаєм». Сам же закарпатський клуб нещодавно переконливо переміг своїх земляків з «Хусту» — 4:0.

В іншому матчі зустрілися два клуби УПЛ і «Металіст 1925» з рахунком 2:1 зумів здолати «Олександрію». У цій грі у воротах харківського клубу діяв новачок харківського клубу, вихованець львівського футболу Олег Мозіль, який в минулому сезоні виступав за «Агробізнес». «Верес» у Бучі провів товариський матч з черкаським клубом «ЛНЗ» і поступився з рахунком 0:1. «Рух» у суботу, 13 серпня, у Винниках зіграє черговий контрольний матч — з «Вересом».

Тим часом у Будинку футболу в Києві відбулася робоча зустріч із представниками клубів УПЛ. Учасники наради обговорили питання погодження протоколу безпеки проведення змагань, який перебуває на затвердженні Міністерства оборони України, правоохоронних органів і місцевої влади регіонів, де планується грати матчі чемпіонату. За словами президента Української асоціації футболу Андрія Павелка, безпека проведення змагань — пріоритет номер один, адже йдеться не тільки про поєдинки УПЛ, а й про матчі чемпіонату у першій та другій лігах, жіночих клубних команд і U-19.

Схожі новини