Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Парад голів у контрольних матчах

Готуючись до старту у новому футбольному сезоні, оновлений «Шахтар» з рахунком 0:5 в гостях поступився італійській «Ромі». «Рух» у Винниках на своїй базі здобув впевнену перемогу, здолавши «Чорноморець» — 3:1

Одним з героїв матчу у Винниках був нападник «Руху» Юрій Климчук, який оформив дубль. Ще один гол у ворота «Чорноморця» Романа Григорчука забив бразилець Таллес, реалізувавши пенальті, а в складі «моряків» відзначився Ілля Путря. На 13 серпня запланований контрольний матч «Руху» з «Вересом». ПФК «Львів» на базі у Брюховичах зіграв внічию з тернопільською «Нивою» — 1:1. У складі містян відзначився Богдан Мишенко. У вівторок, 9 серпня, підопічні Олега Дулуба поміряються силами з «Карпатами».

У Римі господарі поля ще у першому таймі забили три голи у ворота «Шахтаря», які захищав Анатолій Трубін. Після перерив на останньому рубежі «гірників» діяв вже досвідчений Андрій Пятов. «Шахтар» повернув до себе півзахисника збірної України Олександра Зубкова, який останні три роки виступав за угорський «Ференцварош». Сума трансферу — 2 мільйони євро. Зубков раніше грав в українській Прем'єр-лізі (УПЛ) за «гірників» та «Маріуполь», провівши 39 ігор (8 голів), а в складі збірної України в активі 26-річного Зубкова 21 гра.

«Дніпро-1» визначився з місцем проведення 18 серпня свого першого матчу у єврокубках, а саме у плей-офф раунді Ліги Європи. Підопічні Олександра Кучера прийматимуть переможця пари АЕК (Кіпр) — «Партизан» (Сербія) у словацькому місті Кошіце. Новачком дніпрян став 28-річний бразильський воротар Макс Валеф, який є вихованцем клубу «Форталеза». Цікаво, що раніше в УПЛ виступало вже 190 (!) бразильців, і серед них був лише один воротар — Луіс Філіпе, який у 2018−2019 роках провів за «Зорю» 12 ігор. Новим суперник «Дніпра-1» під час словенських зборів став клуб «Аль-Шарджа» (ОАЕ) і ця гра переможця не виявила — 1:1.

Готуючись до нового сезону, «Колос» у контрольних іграх з рахунком 0:1 поступився спочатку дебютанту першої ліги «ЛНЗ» (Черкаси), а згодом і «Вересу». «Металіст 1925» видав результативну гру і в Щасливому здолав «Діназ» (Вишгород) — 4:2. З нічийним рахунком 1:1 завершився товариський матч «Кривбасу» та «Металіста».

«Минай» в Ужгороді приймав дебютанта першої ліги «Карпати» і поступився з рахунком 0:1. Як і у попередньому контрольному матчі з тернопільською «Нивою», переможний гол забив новачок «зелено-білих» захисник Ігор Дуць. Зауважимо, що в складі «Карпат» був задіяний ще один новачок, син головного тренера «зелено-білих» 20-річний півзахисник Юрій Тлумак. У минулому сезоні Юрій провів за «Чорноморець» в УПЛ 13 ігор, забивши один гол «Руху». Новий сезон Тлумак-молодший на правах оренди у «Зорі» вже проведе у «Карпатах». Також ряди «Карпат» поповнив ще один воротар, 25-річний Роман Льопка, який має досвід виступів в УПЛ у складі кропивницької «Зірки», а минулий сезон провів у першій лізі в «Кривбасі».

Схожі новини