Передплата 2024 «Добрий господар»

До старту у єврокубках готується і «Дніпро-1»

Особливістю нинішнього футбольного сезону є те, що українські клуби — «Динамо», «Ворскла» та «Зоря» розпочали свої виступи у єврокубкових турнірах, а не в Прем'єр-лізі (УПЛ). До своєї першої в історії гри у єврокубках готується і «Дніпро-1»

Старт «Дніпра-1» у єврокубках, а саме у плей-офф раунді Ліги Європи запланований на 18 серпня. Дніпровський клуб підписав контракти вже з шістьма новачками. Найвідоміший з них 32-річний Артем Громов, який на правах вільного агента перейшов із «Зорі». Громов в складі різних клубів провів в УПЛ 244 гри, забивши 48 голів. В активі Артема і 2 гри за збірну України.

Новий головний тренер дніпрян Олександр Кучер, який в минулому сезоні очолював «Металіст», запросив і своїх колишніх підопічних з харківського клубу — Володимира Танчика, Едуарда Сарапія, Владислава Рибака та Сергія Гробунова. Новеньким дніпрян також став Руслан Бабенко, який перейшов з «Полісся». У тренувальному таборі «Дніпра-1» з’явився і досвідчений захисник Євген Цимбалюк, який раніше в складі «Олімпіка» та «Десни» провів в УПЛ 101 гру (1 гол). «Дніпро-1» під час словенських зборів розгромив місцевий клуб «Белтинці» з рахунком 3:0.

Готуючись до нового сезону, «Кривбас» у контрольній грі поступився «Ворсклі» з рахунком 2:3. Врожайною на голи була і товариська зустріч «Олександрії» з кременчуцьким «Кременем», яка завершилася перемогою містян з рахунком 5:3. За «Олександрію» у новому сезоні будуть виступати декілька новачків з юнацької команди «Динамо» — Максим Дячук, Вікентій Волошин, Артем Шулянський, а також Богдан Кобзар і Олександр Мартинюк з «Волині».

Суттєво оновив свої кадри і «Колос». Новачками ковалівського клубу стали Роман Гончаренко (раніше грав за «Верес»), Владислав Ємець («Зоря»), Сергій Болбат («Шахтар») та взято в оренду Кирила Попова («Динамо»). Залишили ж «Колос» Кирило Петров та білорус Олександр Павловець.

ПФК «Львів» на правах вільного агента залишив Олександр Романчук, який вже встиг дебютувати в угорському «Дебрецені». Раніше команду Олега Дулуба покинули Олексій Зозуля, який повернувся до «Колосу», Сергій Політило («Чорноморець») та Олексій Довгий («Рух»).

«Рух» визначився з домашньою ареною в новому сезоні-2022/2023, якою стане стадіон СКІФ. На цьому стадіоні рухівці у 2017, 2019−2021 роках провели у різних турнірах 21 матч: 14 перемог, 3 нічиї та 4 поразки. А в суботу, 6 серпня, підопічні Леоніда Кучука зіграють на своїй тренувальній базі товариську гру з «Чорноморцем».

Тим часом готуються до нового сезону у першій лізі і «Карпати», які на стадіоні «Україна» здобули перемогу у контрольному матчі з тернопільською «Нивою» — 1:0. Гол забив новачок «зелено-білих» Ігор Дуць. Залишив розташування львівського клубу захисник Іван Лобай. Підопічні Андрія Тлумака найближчим часом планують зіграти ще два спаринги з командами УПЛ: 6 серпня — в гостях з «Минаєм» та 9 серпня — вдома з ПФК «Львів».

Схожі новини