Передплата 2024 «Добра кухня»

Український день у британському Істборні

Цуренко, Костюк і Калініна пробилися до 1/8 фіналу тенісного турніру WTA 500

Останньою з українок до третього кола сильного трав’яного турніру в Істборні вийшла Ангеліна Калініна. У матчі 1/16 фіналу вона перемогла титуловану грекиню Марію Саккарі (номер 5 у рейтингу WTA) – 3:6, 7:5, 6:4.

Суперниця Ангеліни Калініної у 1/8 фіналу – Юлія Путінцева з Казахстану. Іншу тенісистку з цієї країни, Єлену Рибакіну, пере­могла у другому колі наша ветеран­ка Леся Цуренко – 1:6, 7:5, 6:3. У 1/8 фіналу киянці випало зіграти з Маґ­дою Лінетт із Польщі.

А Марта Костюк, яка 28 черв­ня святкуватиме 20-річчя, у друго­му колі турніру в Істборні здолала чешку Барбору Кречікову – 4:6, 6:3, 6:4. Для Марти це лише другий за кар’єру виграш у тенісистки з топ-20 світового рейтингу. Суперниця Костюк у 1/8 фіналу – переможниця пари Тайхман (Швейцарія) – Дарт (Велика Британія).

А тим часом...

Британське видання The Telegraph виба­чилося перед українською тенісисткою Дая­ною Ястремською за наклеп і завдання шко­ди її репутації. Рік тому під час допінгового скандалу довкола Ястремської The Telegraph стверджував, що вже після того, як тенісист­ка здала позитивний тест, Даяна та її бать­ко намагалися приховати вживання заборо­нених речовин. Ястремська звернулася до суду, і ось результат: крім офіційних виба­чень, The Telegraph обіцяє виплатити 22-річ­ній українці компенсацію.

Торік Даяна Ястремська справді здала по­зитивний тест, проте суд зняв з неї звину­вачення у навмисному вживанні допінгу (заборонена речовина потрапила в організм тенісистки під час сексу з її партнером).

Схожі новини