Передплата 2024 «Добра кухня»

Костюк і Світоліна – у третьому колі Australian Open

Перемогу Марти її фанати на трибунах у Мельбурні зустріли піснею «За Україну, за її волю...»

Дві українські тенісистки, 19-річна киянка Марта Костюк і 27-річна одеситка Еліна Світоліна, продовжують боротьбу на престижному турнірі Australian Open у Мельбурні. У другому колі Костюк перемогла іспанку Сару Соррібес-Тормо (7:5, 6:3), а Світоліна – француженку Армоні Тан (6:3, 5:7, 5:1, відмова).

На початку першого сету Марта Кос­тюк (66-та у рейтингу WTA) багато по­милялася, тож Сара Соррібес-Тормо (35-та) повела з рахунком 3:0. Утім, укра­їнка не “розклеїлася” й виграла три гейми поспіль. До кінця сету боротьба була рів­ною. Дійшло до тайбрейку, сильнішою на якому була наша Марта. На другий сет сил у іспанки, схоже, не вистачило, і його впев­нено виграла Костюк. Приємно, що проти іспанки українка грала в атакувальний те­ніс (хоча й багато помилялася).

Під час матчу Марту активно підтри­мували на трибунах її уболівальники з української діаспори в Австралії. Пере­могу своєї улюблениці фанати зустріли виконанням патріотичної пісні “За Укра­їну, за її волю...”. У Мельбурні Марта Кос­тюк має чимало вболівальників-українців іще з 2017 року, коли виграла юніорський Australian Open.

У третьому колі суперницею Мар­ти буде її подруга, 24-річна іспанка Пау­ла Бадоса, яка зараз у світовому рейтин­гу на високій 6-й позиції. “Товаришуємо вже давно, кілька років, – цитує Бадосу видання sport.ua. – Я стежу за результа­тами Марти, ставлюся до неї з великою повагою. Вона дуже талановита. Коли мене запитують, хто стане наступною зіркою WTA-туру, я говорю, що це Мар­та. Костюк має великий потенціал, це за­вжди небезпечна суперниця. Мені тре­ба буде показати свій найкращий теніс. Я знаю, що їй подобаються такі поєдинки, тож у наступній грі Марта демонструва­тиме усе, на що вона здатна”.

Найкращій українській тенісистці Елі­ні Світоліній (номер 15 у рейтингу WTA) перемога у другому колі Australian Open далася непросто. Українка легко вигра­ла перший сет, але у другому дотиснути суперницю не змогла. Гра була рівною, з помилками з обох боків, і на цих “гойдал­ках” сильнішою виявилася француженка. Утім, у третьому сеті Еліна Світоліна на­решті довела свою перевагу в класі, чому сприяла й травма Армоні Тан, яка за ра­хунку 5:1 на користь одеситки відмови­лася від продовження боротьби.

У третьому раунді Australian Open, до якого Еліна Світоліна пробилася у 6-й раз у своїй кар’єрі, суперницею українки буде досвідчена білоруска Вікторія Аза­рєнка (25-та у світовому рейтингу). Хтось скаже, що Азарєнка вже “не та”, що за­раз це не топова тенісистка... Справді, Вікторія грає зараз не настільки потуж­но, як у свої найкращі роки. Але, з іншо­го боку, для Світоліної це украй незручна суперниця: з чотирьох їхніх очних зустрі­чей усі чотири виграла білоруска... Так чи інакше, шанси в Еліни є.

Нагадаємо, у стартовому колі першо­го цього року тенісного турніру “Велико­го шолому” Еліна Світоліна перемогла француженку Фіону Ферро (6:1, 7:6), а Марта Костюк – француженку Діан Пар­рі (6:1, 7:6).

А три інші українки, які стартували в основній “сітці” Australian Open, у пер­шому колі програли. Даяна Ястремська поступилася Медісон Бренґл зі США – 1:6, 6:0, 0:5 (відмова), Ангеліна Каліні­на – ще одній американці Джесіці Пеґулі (6:4, 6:7, 5:7), а Леся Цуренко – першій ракетці світу, австралійці Ешлі Барті (0:6, 1:6).

Схожі новини