Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Перша зустріч «моряків» та «рухівців» в УПЛ

У суботу, 6 листопада, в рамках 14-го туру Прем’єр-ліги (УПЛ) «Чорноморець» в статусі господарів поля на «Арені Львів» зустрінеться з львівським «Рухом» (початок – о 19.30 год, телеканал Футбол 2)

А в неділю «Львів» на цьому ж стадіоні прийматиме «Десну» (о 19.30 год, Футбол 1).

Матч «Чорноморець» — «Рух» перенесли до Львова через те, що на одеському стадіоні 11 листопада відбудеться товариський матч збірної України зі збірною Болгарії. Поєдинок «моряків» та «рухівців» у другому колі відбудеться в Одесі. Через карантинні обмеження у Львові матч на «Арені Львів» пройде без вболівальників.

«Чорноморець» та «Рух» проведуть свою першу гру в УПЛ, а до цього зустрічалися двічі у першій лізі. Перша гра відбулася 8 вересня 2019 року у Львові і завершилася перемогою рухівців з рахунком 2:0. Тоді дубль оформив Юрій Климчук. Матч-відповідь в Одесі відбувся 11 липня минулого року переможця не виявив — нічия 2:2. В господарів відзначилися Максим Брагару та Денис Янаков, у львівському клубі — Ернест Антві та Ярослав Мартинюк.

До нового протистояння суперники підійшли з полярними серіалами. «Чорноморець» не перемагає в УПЛ з 21 серпня впродовж 9-ти ігор: п’ять нічиїх та чотири поразки, пропускаючи при цьому голи у кожному матчі. «Рух» не програє в чемпіонаті 3 гри поспіль: перемога та дві нічиї. Щодо кадрових проблем львівського клубу, то пропустить гру вилучений в минулому турі Орест Кузик. Через захворювання не зможе вийти на поле і один з лідерів «Руху» Юрій Климчук. Натомість з основною групою працюють Богдан Бойчук та Павло Оріховський, які повернулися до тренувань після хвороби. Ювілейний, 250-й, матч в УПЛ може провести ветеран «Руху» Валерій Федорчук.

Історія зустрічей «Львова» та «Десни» налічує в чемпіонатах вже 6 ігор і жодного разу арбітри не фіксували нічиїх: 4 перемоги містян та дві вікторії на боці чернігівського клубу.

Востаннє «Львів» приймав «Десну» 24 квітня цього року, коли біля керма містян ще перебував Анатолій Безсмертний, і переміг з рахунком 1:0 — після влучного удару Ренана Олівейри, якого вже немає в команді.

Загалом гравці «Львова» забивали голи у всіх зустрічах з «Десною», яка цього разу вийде на поле «Арени Львів» з безвиграшною клубною антирекордною серією. Підопічні Олександра Рябоконя не перемагають в УПЛ 5 матчів поспіль: дві нічиї та три поразки. Невтішна і домашня безвиграшна серія «Львова» в Чемпіонатах, яка з 28 квітня триває 9 ігор: п’ять нічиїх та чотири поразки. До речі, «Львів» востаннє святкував домашню перемогу в УПЛ 24 квітня і саме з «Десною». Можливо, в неділю додаткової впевненості підопічним Олега Дулуба додасть вдало проведені останні три підряд гостьові поєдинки. В чемпіонаті містяни зіграли внічию з «Чорноморцем» та перемогли «Колос», а в кубку зуміли здолати «Альянс» і вийти до чвертьфіналу.

Тим часом львівські «Карпати» (головний тренер — Андрій Тлумак) після дев’яти (!) підряд перемог перебувають на 2-му місці у групі «А» другої ліги (36 очок), яке гарантує путівку до першої ліги. Карпатівці на стадіоні «Україна», заповнюючи календарну паузу в чемпіонаті, у товариському матчі з рахунком 8:1 розгромили аматорську команду «Луцьксантехмонтаж-536». В понеділок, 8 листопада, «зелено-білі» відновлять свої виступи в чемпіонаті і в Києві зіграють проти «Рубікона». За втраченими очками львівська команда наздогнала лідерів своєї групи з «Лівого берега».

Схожі новини