Передплата 2024 ВЗ

Повернення до УПЛ на фоні кубкових перемог

«Динамо» та «Рух» провели в УПЛ лише дві гри, і в обох матчах перемогу святкували гравці столичного клубу

У суботу, 25 вересня, на поле «Арени Львів» вийде чинний чемпіон України «Динамо», аби в рамках 9-го туру Прем’єр-ліги (УПЛ) помірятися силами з «Рухом» (початок — о 19.30 год, телеканал Футбол 1). А в неділю «Львів», який замикає турнірну таблицю, в Ужгороді зіграє проти «Минаю» (початок — о 14.00 год, Футбол 1).

Обидва львівські клуби повертаються до чемпіонату, здобувши цього тижня виїзні перемоги в 1/16 фіналу Кубка України. «Рух» 21 вересня в гостях розгромив представника другої ліги ФК «Миколаїв» з рахунком 3:0, а «Львів» 23 вересня здолав представника першої ліги «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) — 2:0. До речі, у п’ятницю вже відбулося жеребкування 1/8 фіналу, матчі якого заплановані на 27 жовтня (базовий день). «Рух» прийматиме «Зорю», а «Львів» вирушить у Суми в гості до представника першої ліги «Альянсу» (Липова Долина).

«Динамо» та «Рух» провели в УПЛ лише дві гри, і в обох матчах перемогу святкували гравці столичного клубу, причому зберігаючи свої ворота «на замку». Востаннє рухівці приймали динамівців 17 жовтня минулого року і поступилися з рахунком 0:2. В складі гостей відзначилися Карлос Де Пена та Жерсон Родрігес.

До нового протистояння суперники підійшли з позитивними серіалами в чемпіонаті. Безпрограшна серія Динамо з 21 листопада минулого року триває в УПЛ 25 (!) матчів: 21 перемога та 4 нічиї. А безпрограшна домашня клубна рекордна серія Руху триває 6 ігор: 5 перемог та нічия.

Щодо круглих цифр навколо цього поєдинку, то підопічні Мірчі Луческу з різних клубів УПЛ можуть забити 900-й гол (ще 1 м’яч) та здобути 300-ту перемогу. «Динамо» може зазнати 90-ї поразки в чемпіонатах, а «Рух» може пропустити 50-й гол в Чемпіонатах (ще 1 м’яч).

«Минай» та «Львів» перебувають у нижній частині турнірних перегонів, і в разі перемоги львівська команда може наздогнати закарпатську. У двох особистих матчах в УПЛ перемогу двічі святкували гравці «Львова». Попередня зустріч в Ужгороді відбулася 13 лютого цього року і завершилася перемогою «Львова» — 2:1. Героєм поєдинку став бразильський легіонер «містян» Альваро, який оформив дубль, а в складі закарпатців відзначився Антон Шиндер, якого вже немає в команді.

Обидва суперники спраглі до перемоги, бо вже тривалий період не знають радості перемог в УПЛ. Безвиграшна серія «Минаю» триває 6 ігор: 3 нічиї та 3 поразки і до повторення клубного антирекорду залишився один матч. «Львів» же не перемагає в чемпіонатах вже 10 ігор (!) поспіль: 4 нічиї та 6 поразок, а не забиває голи з 23 серпня впродовж 346-ти (!) хвилин. Так що підопічним Василя Кобіна та білоруського керманича «Львова» Олега Дулуба час переривати ці негативні клубні серіали.

Читайте також: У гості до «Руху» їде «Динамо»

Схожі новини