Передплата 2024 «Добрий господар»

«Карпати» наблизилися до лідерів

У наступному турі зіграють у Вінниці проти «Ниви», яка переслідує «зелено-білих»

У черговому турі змагань у футбольній Другій лізі (Група А) львівські «Карпати» на стадіоні «Україна» розгромили «Карпати» з Галича — 4:0. Після цієї вікторії «зелено-білі» піднялися на четверте місце у турнірній таблиці, маючи гру у запасі, і наблизилися до конкурентів у боротьбі за путівки до Першої ліги.

У сезоні-2021/2022 змінився регламент, який визна­чає порядок переходу з ліги в лігу за підсумками зма­гань. Команди Другої ліги, що посіли перші й другі місця у гру­пах, А і Б, переходять до Першої ліги. А команди Другої ліги, що посіли у групах, А і Б треті місця, грають між собою матч плей-оф (господаря поля визначає же­ребкування). Переможець цього матчу грає з 12-м місцем Пер­шої ліги матч плей-оф за пра­во зіграти у сезоні 2022/2023 у Першій лізі (поєдинок — на ней­тральному полі).

Відроджені «Карпати», які очолює головний тренер Ан­дрій Тлумак, успішно стартува­ли у Другій лізі, здобувши три перемоги. Потім «зелено-білі» з мінімальними рахунками 0:1 поступилися в гостях своїм кон­курентам з «Діназу» (Вишгород) і «ЛНЗ» (Черкаси). Можливо, на ці результати вплинув насиче­ний графік виступів «Карпат», які паралельно виступали у Куб­ку України, провівши у цьому турнірі три поєдинки.

Після вильоту з Кубка кар­патівці усі сили зосереди­ли на чемпіонаті, де здобу­ли вже три перемоги поспіль! Зокрема, дві розгромні до­машні звитяги — над «Черніго­вом» (5:0) і «Карпатами» з Га­лича (4:0). Героєм останнього матчу став нападник «зелено-білих» Максим Гуменюк, який забив два голи.

Крім згаданих вище «Діназу» й «ЛНЗ», боротьбу за підвищення у класі веде київський «Лівий бе­рег», який не втратив ще жодно­го очка. Це можна пояснити на­явністю у заявці «Лівого берега» досвідчених гравців, що висту­пали у Прем’єр-лізі. Це колишні карпатівці Микола Іщенко, Пав­ло Ксьонз, а також Артем Старго­родський, Андрій Запорожан та 46-річний (!) Віталій Рева. Амбіт­ні плани мають також «Епіцентр» (Дунаївці, Хмельницька область) і «Нива» (Вінниця).

Саме у Вінниці «Карпати» проведуть свій наступний матч, який відбудеться у суботу, 25 вересня (14.00). Гра обіцяє бути напруженою ще й тому, що зу­стрічаються сусіди по турнірній таблиці.

Схожі новини