Передплата 2024 «Добра кухня»

До Чернігова – з думкою про реванш

«Десна» та «Рух» провели в УПЛ лише дві гри, і в обох матчах перемогу святкували гравці чернігівського клубу

У п’ятницю, 17 вересня, в стартовій грі 8-го туру Прем’єр-ліги (УПЛ) «Рух» у Чернігові протистоятиме «Десні», від якої у березні цього року зазнав найбільшої домашньої поразки в чемпіонатах (початок — о 19.30 год, телеканал Футбол 1). А в неділю «Львів» на «Арені Львів» зіграє проти «Металіста 1925» (початок — о 19.30 год, Футбол 1).

«Десна» та «Рух» провели в УПЛ лише дві гри, і в обох матчах перемогу святкували гравці чернігівського клубу. Особливо болісною для «Руху» була домашня поразка у березні нинішнього року. Тоді на стадіоні СКІФ підопічні Олександра Рябоконя перемогли з рахунком 4:0. Для «Десни» це була одна зі шістьох найбільших перемог клубу в УПЛ. Рухівці ж зазнали однієї з двох своїх найбільших поразок у Прем’єр-лізі. Так що львівська команда вирушила до Чернігова з наміром взяти реванш за свою найбільшу домашню невдачу в УПЛ та покращити баланс зустрічей з «Десною».

Для «Десни» це буде ювілейний, 50-й, домашній матч у Прем’єр-лізі. Рухівці на виїзді пропускають голи в УПЛ впродовж антирекордних для клубу 6-ти ігор — 9 м’ячів. Безвиграшна ж гостьова серія «жовто-чорних» триває в УПЛ 6 ігор: по три нічиї та поразки. З особливим настроєм готується до гри новий воротар «Десни», вихованець львівського футболу Роман Мисак, який у минулому сезоні виступав саме за «Рух», а ще раніше і за «Карпати». До речі, за «Десну» виступає і колишній півзахисник «Карпат» Тарас Завійський, який влітку перебрався до Чернігова з «Олімпіка».

Футболісти «Львова» після поразки від «Вересу» продовжують замикати турнірну таблицю, маючи у своєму активі лише два очки. Після минулого туру новий білоруський керманич «Львова» Олег Дулуб зазначив, що все вирішила одна позиційна помилка гравця, але на цьому побудований весь футбол. Разом з тим, по самовіддачі в Дулуба немає претензій до своїх нових підопічних, і у найближчому матчі, за його словами, «нам кров з носа потрібні очки».

Гра у Львові буде прем’єрною в історії зустрічей «Львова» та «Металіста 1925». На поле «Арени Львів» гравці львівського клубу вийдуть з невтішними клубними серіалами. «Львів» не перемагає в УПЛ вже 9 (!) ігор поспіль: три нічиї та шість поразок, а пропускає голи впродовж 11-ти матчів — 17 м’ячів. Безгольовий серіал «Львова» триває в чемпіонаті вже 256 хвилин. Новачок УПЛ «Металіст 1925» після підвищення в класі наразі обходиться без нічиїх: дві перемоги та п’ять поразок, при цьому харків’яни пропускають голи у кожній грі. За «Металіст 1925» також виступають колишні гравці «Карпат» — Олег Голодюк та Андрій Ременюк. Цікаво, що в разі виходу на поле 33-річний Голодюк проведе свій ювілейний, 250-й (!), матч в складі різних клубів у всіх турнірах.

Тим часом львівські «Карпати» (головний тренер — Андрій Тлумак) у минулому турі в Чернівцях з рахунком 2:1 перемогли «Буковину» У склад «левів» відзначилися Владислав Приймак та Амбросій Чачуа, і карпатівці наразі перебувають на 5-му місці у групі «А» другої ліги — 15 очок. У суботу, 18 вересня, «зелено-білі» на стадіоні «Україна» прийматимуть сусідів по турнірній таблиці — «Карпати» (Галич), які перебувають на 6-му місці (початок гри о 17.00 год).

Схожі новини