Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До півфіналу Світоліній забракло двох виграних м’ячів...

Замість Світоліної у півфіналі зіграє канадійка Лейла Фернандес

Після блискучої перемоги, яку найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна здобула у матчі 1/8 фіналу US Open із румункою Симоною Халеп, саме 27-річну одеситку букмекери вважали однією з фавориток супертурніру в Нью-Йорку. Однак… Замість Світоліної у півфіналі зіграє канадійка Лейла Фернандес — 3:6, 6:3, 6:7 (5:7).

Шульга з Канади демонструє на хардових кортах Нью-Йорка свій найкращий у житті теніс. 19-річна Лейла Фернадес перемогла на US Open, зо­крема, японку Наомі Осаку й німкеню Анже­лік Кербер.

На жаль, у першому сеті Еліна Світолі­на грала не так добре, як напередодні про­ти Симони Халеп, чим і скористалася Лейла Фернандес. У другому сеті українка «про­кинулася», і стало зрозуміло, що цю Фер­нандес можна й треба перемагати. Але по­чаток третього сету був за канадійкою, яка повела 5:2. Світоліна героїчними зусиллями зрівняла рахунок! Дійшло до тай-брейку, на якому Фернандес вела 5:3. Еліна не здава­лася й знову зрівняла — 5:5. Але останні два розіграші залишилися за Лейлою… Україн­ка віддала на корті усі сили, але бронзовій призерці Олімпіади у Токіо трішки не пощас­тило.

У півфіналі нью-йоркського турніру «Ве­ликого шолома» суперницею Лейли Ферна­дес буде білоруска Арина Сабалєнка, яка в ¼ фіналу перемогла чешку Барбору Крей­чікову — 6:1, 6:4. У двох інших чвертьфіна­лах 8 вересня грали Емма Радукану (Вели­ка Британія) — Белінда Бенчіч (Швейцарія) та Кароліна Плішкова (Чехія) — Марія Сак­карі (Греція).

Інша українська тенісистка, Даяна Ястрем­ська, до півфіналу US Open пробилася. Але не в одиночному, а у парному змішаному розря­ді. У середу, 8 вересня, Даяна Ястремська та її партнер, австралієць Марк Персел, грали в ½ фіналу з парою Джуліана Олмос/Марсе­ло Аревало (Мексика/Сальвадор).

Схожі новини