Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Карпати» повертають на «Україну» вболівальників

31 серпня «зелено-білі» прийматимуть у Кубку луцьку «Волинь»

У Львові наростає футбольний ажіотаж довкола виступів створених у жовтні минулого року «Карпат», які у липні 2021-го стартували у Другій лізі. З кожною грою на трибунах стадіону «Україна» збирається все більша кількість уболівальників «зелено-білих», які палко підтримують «левів».

Директором ФК «Карпати» є ле­гендарний колишній нападник львівської команди Степан Юрчи­шин. А головним тренером «левів» — Ан­дрій Тлумак, який у минулому був одним з кращих воротарів львівської команди. До тренерського штабу «Карпат» також входять колишні відомі гравці «зелено-білих» Андрій Сапуга й Богдан Строн­ціцький.

Карпатівці ведуть боротьбу на два фронти — у Групі, А Другої ліги та в Кубку України. Загалом зіграно вже шість мат­чів, у яких тренерський штаб «Карпат» задіяв 18 футболістів. Тобто «кістяк» ко­манди сформовано, його основа — до­свідчені футболісти, які грали у Прем’єр-лізі. Це капітан команди Денис Кожанов, Андрій Ткачук, Сергій Сімінін, Амбросій Чачуа, Євген Буднік, Владислав Приймак і Володимир Заставний. Найкращим бомбардиром «Карпат» є наразі вихова­нець львівського футболу Олександр Ду­даренко (3 голи).

За регламентом змагань, із кожної із двох груп Другої ліги по дві команди здо­бувають путівки до Першої ліги. Також мають шанси на підвищення в ранзі й треті команди груп, на які чекатимуть пе­рехідні матчі.

Стартувавши у чемпіонаті з розгром­ної перемоги над київським «Рубіконом» (3:0), карпатівці не втрачали очок впро­довж трьох турів, перемігши також чер­каський «Дніпро» й АФСК «Київ». У ми­нулому турі «Карпати» на виїзді грали важливий матч зі своїм конкурентом у боротьбі за путівку до Першої ліги, київ­ським «Діназом». На жаль, «леви» зазна­ли поразки — 0:1. Господарі поля провели гол із пенальті, призначеного після влу­чання м’яча у руку Заставного. Після пе­рерви «Карпати» багато атакували, мали моменти, але зрівняти рахунок не вдало­ся.

Після чотирьох турів «Карпати» з 9-ма очками на 4-му місці (мають гру у запасі). Очолює ж турнірні перегони київський «Лівий берег» (15 очок), а далі йдуть чер­каський ЛНЗ (12) та «Діназ» (10). Саме з ЛНЗ карпатівці зіграють наступний виїз­ний матч у чемпіонаті. Він відбудеться у п’ятницю, 27 серпня.

Із нетерпінням вболівальники львів­ського клубу чекають і на кубковий матч «Карпат», який відбудеться у Льво­ві в рамках 3-го попереднього етапу (31 серпня, 19.00). Свій кубковий шлях кар­патівці розпочали з домашньої перемо­ги над АФСК «Київ» (3:0), а потім на своє­му полі здолали «Карпати» з Галича (1:0). Тепер «зелено-білі» чекають у гості пер­шолігову луцьку «Волинь».

Футбольний бум довкола «Карпат» наростає, і про це свідчить відвідува­ність матчів «зелено-білих». На останній домашній кубковій грі «Карпат» з одно­клубниками з Галича на трибунах зібра­лося 7 тисяч 700 (!) глядачів. Стільки лю­дей відвідують далеко не кожен матч УПЛ.

Схожі новини