Передплата 2024 «Добрий господар»

«Рух» їде в гості до «пораненого звіра»

У неділю, 15 серпня, «Рух» в межах четвертого туру Прем’єр-ліги в Ковалівці (Київська область) гратиме проти «Колосу» (початок о 17.00 год, канал Футбол 1)

Поєдинок очікується напруженим, бо «Колос» після несподіваного вильоту з нового єврокубкового турніру Ліги конференцій налаштований реабілітуватися перед своїми вболівальниками. В цей же день, «Львів» на «Арені Львів» прийматиме «Олександрію» (о 19.30 год, канал Футбол 1).

«Колос» та «Рух» раніше провели у всіх турнірах 6 ігор і жодного разу не було нічиї: по три перемоги кожного із суперників. В УПЛ клуби провели наразі два поєдинки, в яких обмінялися гостьовими перемогами з однаковим рахунком 2:1. Востаннє рухівці грали у Ковалівці в лютому цього року і перемогу «жовто-чорним» принесли влучні удари Кондракова та Кухаревича.

На цю гру «Рух» вирушає з двома сумними для себе серіалами. Львівська команда на полях суперників не перемагає в УПЛ 4 гри поспіль: дві нічиї та дві поразки. До цього ж, рухівці в гостях пропускають голи в чемпіонатах впродовж рекордних для клубу 4-х ігор — 6 м’ячів. «Колос» не пропускає голів в УПЛ впродовж 206-ти хвилин.

«Львів» невдало стартував у новому чемпіонаті, набравши лише одне очко у трьох турах. Підопічні Анатолія Безсмертного у попередніх двох турах зазнали поразок та ще й з великим рахунком. Після поразки у Полтаві керманич «Львова» зазначив: «ця поразка — це моя провина. Я не відчув стан команди, не відчув стан футболістів».

Перед грою з «Олександрією» стало відомо, що «Львів» за згодою сторін залишають два легіонери. Це один з гвардійців клубу за час його виступу в УПЛ бразилець Рафаел Сабіно, який провів за «містян» 65 ігор та француз Міубі. Всі інші гравці рвуться в бій аби здобути першу у новому чемпіонаті перемогу на «Арені Львів». Нагадаємо, що «Львів» не перемагає в чемпіонатах 5 ігор поспіль: дві нічиї та три поразки, а пропускає голи впродовж 7-ми матчів — 12 м’ячів.

Оновлена «Олександрія» навпаки після перемоги в минулому турі над «Шахтарем» вирушає до Львова з піднесеним настроєм.

Безнічийна клубна рекордна серія «Олександрії» триває в чемпіонатах 12 ігор: 4 перемоги та 8 поразок. Олександрійці у Львові можуть забити 300-й гол (ще 1 м’яч) або зазнати 110-ї поразки в УПЛ.

Суперники провели раніше вже 10 матчів в УПЛ і баланс цих зустрічей говорить про рівність сил: по 3 перемоги кожного з клубів та чотири «мирові». Ще й однакову кількість голів забили — по 11 м’ячів. Востаннє «Львів» приймав «Олександрію» у квітні цього року і переміг з рахунком 3:1. Тоді арбітром матчу був Олексій Деревінський, який нещодавно змінив своє місце дислокації з Києва до Хмельницького. І в неділю Деревінський знову виведе суперників на поле «Арени Львів».

Тим часом львівські «Карпати» (головний тренер — Андрій Тлумак) після двох турів в рамках другої ліги очок не втрачають і в суботу, 14 серпня, на стадіоні «Україна» прийматимуть АФСК «Київ», який нещодавно перемогли в Кубку України (початок гри о 18.00 год).

Схожі новини