Передплата 2024 «Добра кухня»

«Рух» повертається на «Арену Львів» з новим керманичем

У суботу, 7 серпня, «Рух» проведе свій перший домашній матч у новому чемпіонаті України серед команд Прем’єр-ліги і зіграє проти «Вересу» (початок о 17.00 год). А ФК «Львів» в неділю гратиме у Полтаві проти «Ворскли» (початок о 19.30 год)

«Рух» та «Верес» проведуть свій перший матч в УПЛ, а до цього шляхи суперників перетиналися лише в Кубку України. 17 серпня 2019 року в рамках 1/32 фіналу «Верес» на своєму полі поступився «Руху» з рахунком 1:2. До речі, голи львівського клубу забивали діючі гравці — Климчук та Кондраков.

Дві поразки на старті чемпіонату призвели до зміни головного тренера «Руху». Замість Івана Федика діями «жовто-чорних» буде керувати білорус Леонід Кучук, який впродовж усього 2019 року вже очолював «Рух» у першій лізі. Білоруський фахівець вже провів перше тренування зі своїми новими підопічними. Залишається під питанням участь у грі з «Вересом» захисника Стаменковіча, який продовжує відновлюватись після травми. Усі решта готові до наступного матчу. Нагадаємо, що Леонід Кучук раніше очолював інші клуби УПЛ — київський «Арсенал» та кам’янську «Сталь».

До гри з «Вересом» футболісти «Руху» підійшли з двома домашніми клубними рекордними серіалами в УПЛ. «Жовто-чорні» перемагають на «Арені Львів» впродовж 3-х матчів та обходяться без нічиїх на своєму полі 5 ігор підряд: три перемоги та дві поразки.

Щодо «Вересу», то літнє міжсезоння для підопічних Юрія Вірта було, враховуючи виступи у першій лізі, коротшим ніж в «Руху». Не обійшлося і без кадрових змін, адже «Верес» здобув путівку до вищого дивізіону. Зокрема ряди «червоно-чорних» поповнили гравці, які мають значний досвід виступів в УПЛ — Кльоц («Сабах»), Кичак та Євгеній Пасіч (обидва — «Олімпік»). Після двох турів гравці «Вересу» ще не відчули смаку забитих голів. Наразі гольове мовчання і у кращого бомбардира команди з Рівного у минулому сезоні Шестакова (13 голів).

З особливим настроєм готуються до гри вихованці львівського футболу — воротар Когут та головний тренер Вірт. Нагадаємо, що саме Вірт восени 2018 року був головним тренером «Руху», який на той час ще змагався у першій лізі. Арбітром матчу призначено досвідченого Олександра Дердо, який провів вже 128 (!) ігор в УПЛ, в тому числі жодного за участю як «Руху», так і «Вересу».
Історія зустрічей «Львова» та «Ворскли» у Прем’єр-лізі нараховує вже 12 матчів. Львівська команда перемагала тричі, чотири рази завершувала поєдинок внічию та зазнала 5 поразок. Востаннє полтавчани приймали містян у квітні цього року і перемогли з рахунком 2:1. Загалом гольова домашня серія «Ворскли» в матчах зі «Львовом» триває 4 гри — 8 м’ячів.

До нового протистояння суперники підійшли з полярними серіалами. Безпрограшна домашня серія «Ворскли» триває в Чемпіонатах 4 гри: по дві перемоги та нічиї. «Львів» же не перемагає в УПЛ 4 гри підряд: по дві нічиї та поразки. Нинішній головний тренер «Ворскли» Юрій Максимов проведе ювілейний, 90-й, домашній матч на чолі різних клубів УПЛ.

Тим часом львівські «Карпати» (головний тренер — Андрій Тлумак) вдало провели свої перші офіційні матчі. Спочатку «зелено-білі» на стадіоні «Україна» в рамках другої ліги розгромили київський «Рубікон» з рахунком 3:0. А минулої середи карпатівці вдало стартували і в першому попередньому етапі Кубка України, з таким же рахунком на своєму полі перемігши київський АФСК. 8 серпня відроджені «Карпати» зіграють перший виїзний матч у другій лізі — у Черкасах з «Дніпром» (початок о 17.00 год).

Схожі новини