Передплата 2024 «Добрий господар»

Українські спортсмени пройшли у фінал Олімпіади (оновлено)

Парвіз Насібов та Жан Беленюк перемогли у півфіналі Олімпійських ігор у Токіо

Про це повідомляє Еспресо.TV.

У півфіналі у категорії до 87 кг Жан Беленюк зустрічався з Іваном Гуклеком з Хорватії. Українець впевнено переміг 7:1 та вийшов до фіналу. У сутичці за золото Беленюк у середу, 4 серпня, зустрінеться з угорцем Віктором Льорінцом. Українець розпочав виступи у Токіо з перемоги над Зурабом Датунашвілі з Сербії — 3:1 — та взяв у нього реванш за поразку на чемпіонаті Європи. У чвертьфіналі Жан Беленюк переміг Башира Сіда Азару з Алжиру. За нічиєї 1:1 далі пройшов українець, який останнім провів результативну дію.

У півфіналі у ваговій категорії до 67 кг Парвіз Насібов зустрічався з Ахмедом Ель-Саєдом Хегазі з Єгипту. Представник України поступався впродовж усього поєдинку, однак зумів вирвати перемогу на останніх секундах поєдинку 7:6. Таким чином, Насібов отримав право посперечатися за золото. Фінал відбудеться у середу, 4 серпня. У стартовій сутичці Парвіз Насібов переміг Федеріка Б'єррехуса з Данії. А у чвертьфіналі здолав ексчемпіона світу Артема Суркова, який представляє олімпійський комітет Росії.

За 11 змагальних днів Олімпіади-2020 збірна України здобула шість нагород. Срібло на дистанції 1500 м та бронзу на 800 м вільним стилем виграв плавець Михайло Романчук. Також бронзові медалі Україні принесли дзюдоїстка Дар'я Білодід у категорії до 48 кг, фехтувальник Ігор Рейзлін у змаганнях шпажистів, Олена Костевич і Олег Омельчук у стрільбі з пневматичного пістолета та тенісистка Еліна Світоліна.

Читайте також: Шлях здорової людини. Про українців, Олімпіаду та золоті медалі

Схожі новини