Передплата 2024 ВЗ

Новий футбольний сезон України відкриється на «Арені Львів»

У п’ятницю, 23 липня, на стадіоні «Арена Львів» матчем «Львова» проти «Маріуполя» відкриється новий, 31-й, за ліком чемпіонат України серед команд Прем’єр-ліги (початок гри о 19.30 год). Інший львівський клуб «Рух» свій перший матч проведе 25 липня, у Харкові, матчем проти новачка УПЛ «Металіста 1925» (початок о 17.00 год)

«Львів» та «Маріуполь» раніше провели у Прем’єр-лізі вже 14 матчів і львівська команда перемагала лише один раз, шість разів грала внічию та зазнала сім поразок. Єдину вікторію над азовцями «Львів» відсвяткував 2 травня цього року в Маріуполі з рахунком 2:1. Тоді підопічні Анатолія Безсмертного здобули вольову перемогу: на гол Топалова гості відповіли влучними ударами Семеніва та Махмутовіча. Востаннє ж на «Арені Львів» містяни приймали «Маріуполю» в листопаді минулого року ще при Віталію Шумському і поступилися з рахунком 1:3. Загалом гольова серія «Маріуполя» в матчах зі «Львовом» триває в УПЛ впродовж 4-х ігор — 9 м’ячів.

До першого у сезоні матчу «Львів» підійшов з двома позитивними серіалами. Домашня клубна рекордна гольова серія «Львова» триває в чемпіонаті 7 ігор — 11 м’ячів. І «Львів» при Анатолію Безсмертному з 21 березня на своєму полі ще не програвав в УПЛ — 6 ігор: чотири перемоги та дві нічиї.

Під час літнього міжсезоння залишили «Львів» Лобай («Карпати»), Казлаускас («Академіка Клінчені», Румунія), Велвес, Феліпе (обоє — «Зіра», Азербайджан) та Захарків («Жетису», Казахстан). Натомість новачками команди стали Зозуля («Колос»), Політило та Хамелюк (обоє — «Олімпік»). Серед новачків «Маріуполя», який тренує львів’янин Остап Маркевич, виділимо Микицея з «Чорноморця» та дублерів «Шахтаря» Турбаєвського і Хромея.

«Металіст 1925» дебютує в УПЛ, ставши 3-м представником Харкова в чемпіонатах України — після «Металіста» та ФК «Харків». Футбольні шляхи «Металіста 1925» та «Руху» раніше перетиналися лише в рамках першої ліги, де було зіграно 4 матчі. І тут наразі рівновага сил: по одній перемозі суперників та дві «мирові». Востаннє суперники грали у Харкові в серпні 2019 року і тоді матч завершився внічию — 1:1. На гол господарів поля у виконанні Цвіренка рухівці відповіли влучним ударом Кондракова.

До Харкова підопічні Івана Федика вирушать з двома рекордними клубними серіалами. «Жовто-чорні» не програють в УПЛ впродовж 7-ми ігор: чотири перемоги та три нічиї, а на полях суперників не знають гіркоти поразок 4 гри підряд: перемога та три нічиї.

У складі «Руху» також відбулися суттєві кадрові зміни. З тих гравців, що грали в УПЛ залишили команду Кухаревич («Труа», Франція), Мисак, Зец («Бенфіка», Португалія), Гліха, Сігурдссон, Литвиненко («ВПК-Агро»), Рудюк («Прикарпаття») та Русин, який перейшов саме до «Металіста 1925». Новачками ж клубу стали Паньків («Олександрія»), Оріховський («Колос»), Альваренга («Олімпік») та Кузик («Пафос», Кіпр). Вивів «Металіст 1925» до Прем’єр-ліги відомий у минулому півзахисник «Шахтаря» та збірної України Валерій Кривенцов, який в неділю дебютує в статусі головного тренера УПЛ.

Тим часом львівські «Карпати» (тренер — Андрій Тлумак) у суботу, 24 липня, на стадіоні «Україна» проведуть контрольний матч в рамках підготовки до старту у другій лізі. Суперник «зелено-білих» стане лідер Прем’єр-ліги Львівської області «Юність» (Верхня/Нижня Білка). Початок гри о 18.00 год.

Читайте також: Ліжка з картону, медалі — з перероблених ґаджетів

Схожі новини