Передплата 2024 ВЗ

«Зоря» продовжує «перезавантажуватися»

Під час літнього міжсезоння відбуваються традиційні зміни в командах Прем’єр-ліги

Один з лідерів чемпіона країни «Динамо», 28-річний півзахисник Віталій Буяльський, продовжив свій контракт зі столичним клубом ще на чотири роки. Новачком «Зорі», «бронзового» призера минулого сезону в УПЛ, став 30-річний захисник Максим Імереков, який на правах вільного агента перейшов з «Десни».

Віталій Буяльський був у розширеному списку збірної України на Євро-2020, про­те через травму пропустить турнір. Імереков замінить ні­мецького захисника «Зорі» Йоеля АбуХанну, який поки­нув клуб. Також у соцмере­жах оголосив про свій відхід із команди Віктора Скрипни­ка і боснійський воротар лу­ганського клубу Нікола Ва­сіль, який підписав контракт з німецьким клубом «Санкт-Паулі».

«Зоря» може втратити ще одного свого лідера — Владлена Юрченка, який активно шукає новий закордонний клуб. Також шукає нову команду і Дмитро Іванісеня. Натомість новачком «Зорі» може стати вихованець львівського футболу, колишній захисник «Карпат» Орест Ле­беденко, який минулий сезон провів в «Олімпіку».

Крім Імерекова, покинув «Десну» і захисник Павло Полегенько, причому остан­ній вже визначився з новим клубом і став новобранцем «Інгульця». Команду з Пе­трового можуть найближ­чим часом посилити ще два досвідчені гравці «Олексан­дрії» — Євген Банада та Дми­тро Гречишкін. Залишили «Інгулець» грузинський на­падник Ніка Сітчінава та за­хисник Денис Балан.

Новий тренер «Шахта­ря» Роберто Де Дзербі пові­домив, що його помічниками стануть 8 (!) фахівців з Італії. Щодо футболістів, то, за дея­кими даними, донецький клуб виявляє інтерес до бразиль­ських центральних захисни­ків — Марлона з італійського «Сассуоло» і Маркао з ту­рецького «Галатасарая», а та­кож півзахисника португаль­ської «Бенфіки» Педріньо. А ветеран «Шахтаря» 36-річний воротар Андрій П’ятов про­довжив контракт з «гірника­ми» ще на два роки.

Новачком «Вереса», який здобув одну з трьох путівок з Першої ліги до УПЛ, може стати колишній півзахисник «Карпат» Дмитро Кльоц, який виступав за азербайджан­ський «Сабах». Керівництво «Вереса» через реконструк­цію рівненського стадіону вже досягло домовленості, аби у Прем’єр-лізі приймати суперників у Луцьку на стаді­оні «Авангард».

Схожі новини