Передплата 2024 «Добра кухня»

«Верес» здобув путівку до УПЛ

У чемпіонаті України серед команд Першої ліги володарем першої з трьох путівок до УПЛ став рівненський «Верес»

Підопічні Юрія Вірта хоч і поступилися у 28-му турі «Волині» (1:2), але, враховуючи поразку й «Агробізнеса», за два тури до фінішу стали недосяжними для конкурентів і виконали поставлене завдання на сезон.

«Волинь» до гри з «Вере­сом» втратила усі шанси на під­вищення в ранзі, але у Луць­ку підопічні Василя Сачка все ж намагалися здолати ліде­ра чемпіонату. І волинянам це вдалося зробити лише під са­мий кінець матчу, коли на 4-й (!) компенсованій хвилині мат­чу Владислав Приймак красиво головою послав м’яча у верх­ній кут. Це було у вівторок, а в середу ввечері гравці «Вереса» вже приймали вітання з нагоди виходу до УПЛ.

Це стало відомо після того, як «Агробізнес» на своєму полі у Волочиську несподівано по­ступився «ВПК-Агро» (Вишне­ве, Дніпропетровська область). Початок для підопічних Олек­сандра Чижевського був опти­містичним, коли кращий бом­бардир чемпіонату Руслан Черненко вже на 1-й (!) хвили­ні відкрив рахунок. Проте у дру­гому таймі гості двічі зуміли вра­зити ворота «Агробізнесу» — 2:1. Тепер «Агробізнес» зберігає ще теоретичні шанси на підвищен­ня в ранзі. Як і «Миколаїв», який на своєму полі розгромив тер­нопільську «Ниву».

Багато що має прояснити центральний матч туру у Харко­ві, де у четвер ввечері «Металіст 1925» приймав «Чорноморець».

Однією зі складових успішних виступів «Вереса» можна вважа­ти стабільність складу. Головний тренер «чорно-червоних» Юрій Вірт з початку чемпіонату задіяв 25 гравців. Зокрема вихованець львівського футболу Богдан Ко­гут захищає ворота рівненсько­го клубу з початку чемпіонату без жодної заміни. Нагадаємо, «Верес» дебютував у тоді ще Ви­щій лізі України влітку 1992 року, провівши серед еліти три сезо­ни. Друге повернення «Вереса» до УПЛ відбулося у 2017 році, і тоді рівнян також очолював львів’янин Юрій Вірт. Упродовж усього сезону-2017/2018 «Ве­рес» через реконструкцію сво­го стадіону «Авангард» приймав суперників у Львові — на «Арені Львів» та стадіоні «Україна». Все закінчилося тим, що влітку 2018 року відбулася не­сподівана та унікальна в україн­ському футболі рокіровка: «Ве­рес» обмінявся місцями з ФК «Львів», який виступав у другій лізі. І ось маємо нове повернен­ня «Вереса» до УПЛ.

Бомбардири: Черненко («Агробізнес») — 15 м’ячів, Шес­таков («Верес») — 12, Батю­шин («Металіст 1925»), Оринчак («Волинь») — по 10.

Схожі новини