Передплата 2024 ВЗ

«Верес» може повернутися в УПЛ уже 21 травня

Поки команди футбольної Прем’єр-ліги перебувають у відпустці, у чемпіонаті Першої ліги – гаряча пора. На три путівки до УПЛ претендують п’ять-шість команд

Уже у п’ятницю, 21 травня, рівненський «Верес», який очолює львів’янин Юрій Вірт, може достроково забезпечити собі підвищення у класі.

У п’ятницю «Верес» прийма­тиме «Альянс» і у разі перемо­ги за три тури до фінішу стане володарем однієї з трьох путі­вок до УПЛ. Імовірність цієї по­дії дуже висока, бо на своєму полі підопічні Юрія Вірта пере­магають уже впродовж 8 матчів. У «Вереса» найнадійніша обо­рона серед усіх учасників чемпі­онату Першої ліги: «чорно-чер­воні» пропустили лише 14 голів, у чому чимала заслуга ворота­ря Богдана Когута. Вихованець школи львівських «Карпат» про­вів усі матчі без жодної заміни.

Через реконструкцію стадіо­ну «Авангард» у Рівному «Верес» приймає суперників у смт Мли­нів, а три матчі у статусі госпо­дарів поля зіграв у Львові.

Наразі на другому місці одеський «Чорноморець», що починав сезон під керівництвом Сергія Ковальця, якого у люто­му замінив ще один колишній гравець «моряків», Олексій Ан­тонов. «Синьо-чорні» сьогодні приймають аутсайдерів із хер­сонського «Кристала», який вже не має турнірних завдань, бо ви­летів до Другої ліги. А попере­ду на одеситів чекають виїзди до конкурентів — із харківсько­го «Металіста 1925» та луцької «Волині».

Харківський клуб, який очо­лює відомий у минулому гра­вець «Шахтаря» та збірної України Валерій Кривенцов, у минулому турі вдома несподі­вано розгромив «Верес» (4:1), а зараз гратиме в Івано-Франків­ську з «Прикарпаттям», яке ще не гарантувало собі збережен­ня прописки у Першій лізі. Без­програшна клубна рекордна се­рія «Металіста 1925» триває 13 матчів — 9 перемог і 4 нічиї.

Другий рік поспіль бореться за місце у трійці найкращих ко­манд Першої ліги «Агробізнес» (Волочиськ), який тренує ко­лишній гравець і тренер «Кар­пат» Олександр Чижевський. У квітні команда з Хмельницької області трохи «пригальмувала», видавши нічийну серію з чоти­рьох ігор, але в минулому турі здобула важливу перемогу над «Чорноморцем».

У подібній ситуації і «Волинь», яка в минулому сезоні під керів­ництвом львів’янина Андрія Тлу­мака відстала від третього при­зового місця лише на три очки. Цього сезону діями волинян ке­рує Василь Сачко, який свого часу виступав за «Волинь» в УПЛ.

А тим часом…

Обидва представники Льво­ва в УПЛ перебувають у відпуст­ках. Перший збір «Руху» (тре­нер — Іван Федик) запланований на 14 червня. Серед гравців не буде ісландця Рагнара Сігур­дссона (завершився контракт) та узбека Бобіра Абдіхолікова (розірвали угоду за згодою сто­рін). А «Львів» (тренер — Анато­лій Безсмертний) повернеться до роботи 8 червня.

Схожі новини