Передплата 2024 «Добра кухня»

«Рух» іде у гості до Ігора Йовічевіча

А «Олімпік» привезе до «Львова» інший екснаставник «Карпат» – Роман Санжар

У неділю, 9 травня, львівський «Рух» у заключному матчі нинішнього чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги у гостях гратиме проти «Дніпра-1», який очолює колишній головний тренер «Карпат» Ігор Йовічевіч. А «Львів» того ж дня прийматиме донецький «Олімпік», який нещодавно очолив інший екснаставник «Карпат», Роман Санжар (обидва матчі почнуться о 17.00).

Футбольні шляхи «Дніпра-1» та «Руху» раніше перетиналися лише тричі, в тому числі лише раз у Прем’єр-лізі. У грудні ми­нулого року на «Арені Львів» в матчі першого кола нинішньо­го чемпіонату «Рух» саме в матчі з дніпрянами здобув свою пер­шу перемогу в УПЛ. Причому з великим рахунком — 4:1. У скла­ді господарів поля відзначили­ся Федорчук (двічі), Кухаревич та Климчук, а у гостей — Сваток.

Попередній матч суперників у Дніпрі відбувся ще в листопа­ді 2018 року, коли обидва клу­би змагалися у Першій лізі. Тоді велику перемогу з рахунком 3:0 святкував «Дніпро-1», яким на той час керував Дмитро Михай­ленко, якого у вересні минуло­го року замінив Ігор Йовічевіч. 5 травня «Дніпро-1» на своєму полі поступився «Зорі» — 0:1. Че­рез дискваліфікацію гру з «Ру­хом» пропустять дніпряни Ігна­тенко й Тейлор.

«Львів» і «Олімпік» раніше провели в УПЛ 9 матчів. «Міс­тяни» перемагали лише раз, а «олімпійці» — тричі. Найчасті­ше суперники грали внічию, як і в матчі першого кола, коли ра­хунок був 1:1. У попередньому домашньому матчі «Львів» за­знав розгромної поразки — 1:5. Для донецького клубу та пере­мога залишається найбільшою в УПЛ.

Цього тижня на тренерській лаві «Олімпіка» відбулася про­гнозована зміна. Замість Юрія Калітвінцева, за якого «олімпійці» здобули лише одну перемогу в 10 матчах, діями команди став керу­вати Роман Санжар, який у 2014−2018 роках вже очолював «Олім­пік» (у 125 матчах чемпіонатів).

А тим часом…

Молодіжна команда «Руху» (тренер — Григорій Баранець) за тур до за­вершення змагань уперше стала «бронзовим» при­зером чемпіонату U-21 (гравці віком до 21 року). «Золото» вибороло «Дина­мо», а «срібло» — «Шахтар».

Схожі новини