Передплата 2024 ВЗ

У півфіналі Miami Open Світоліна зіграє з Барті

На турнірі престижної категорії WTA 1000 українка здобула вже чотири перемоги

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна вийшла до півфіналу престижного турніру в американському Маямі (Флорида, Miami Open, категорія WTA 1000, призовий фонд — понад 3 мільйони доларів). У чвертьфіналі 26-річна одеситка впевнено перемогла тенісистку з Латвії Анастасію Севастову — 6:3, 6:2.

Попри прогнози експертів, які передбачали важкий для Елі­ни поєдинок, українка впора­лася зі суперницею напрочуд легко. Це вже третя перемога Світоліної над Севастовою (ді­вчата зустрічалися чотири рази) й загалом 400-та звитяга укра­їнки у кар’єрі.

«Я знала, що Севастова — великий боєць, що вона по­старається повернутися у гру, незалежно від рахунку, тому очі­кувала боротьби, — розповіла Світоліна після чвертьфіналь­ного матчу. — Я багато разів з нею тренувалася… Вона склад­ний суперник. Мені треба було не дуже поспішати, бо якщо це робити в матчах проти Севасто­вої, то можна припуститися ба­гатьох помилок… Я задоволена тим, як закінчила цей матч».

На турнірі у Маямі п’ята «сія­на» Світоліна стартувала з дру­гого кола (1/32 фіналу). На цьо­му етапі українка перемогла американку Шелбі Роджерс — 3:6, 7:5, 6:3. У 1/16 фіналу Світоліна здолала найкращу тенісистку Р Ф Єкатєріну Алєк­сандрову (7:6, 6:4), а у 1/8 фі­налу — титуловану чешку Петру Квітову (2:6, 7:5, 7:5).

У півфіналі Miami Open су­перницею Еліни Світоліної (но­мер 5 у рейтингу WTA) буде пер­ша ракетка світу Ешлі Барті. У чвертьфіналі австралійка у за­пеклій боротьбі обіграла біло­руску Арину Сабалєнка — 6:4, 6:7, 6:3. «Я давно знаю Ешлі, ми грали багато разів, — роз­повіла Еліна. — За останні 3−4 роки вона продемонструвала великий прогрес, це лідер жі­ночого тенісу. Це буде важкий матч, але я до нього готова. Вважаю, що кожна з нас — ве­ликий боєць».

Нагадаємо, саме Барті обіграла Світоліну у фінальному матчі Підсумкового турніру 2019 року… Чи зможе Еліна взяти ре­ванш? Гра, яку українка демон­струє у Маямі, дозволяє на це сподіватися.

Схожі новини