Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Переможні традиції мусимо продовжити

Із фінами українці провели два матчі, з казахстанцями – чотири. Усі ці поєдинки «синьо-жовті» виграли

Відбірний цикл футбольного Мундіалю-2022 у Катарі збірна України розпочала успішно, зігравши 24 березня у Парижі внічию (1:1) з чемпіонами світу, збірною Франції. Тепер підопічні Андрія Шевченка проведуть два матчі у Києві. У неділю, 28 березня, «синьо-жовті» зіграють зі збірною Фінляндії, а у середу, 31 березня, зі збірною Казахстану.

Раніше українці прове­ли з фінами два матчі, а з казахстанцями — чоти­ри. У всіх цих поєдинках наші футболісти перемагали.

Обидва матчі зі збірною Фінляндії відбулися у рамках відбору на Мундіаль-2018. Перша гра, 12 листопада 2016 року в Одесі, заверши­лася мінімальною звитягою українців — 1:0. Гол забив Кра­вець. Повторна зустріч від­булася 11 червня 2017 року в Тампере й завершилася з ра­хунком 2:1 на користь «синьо-жовтих», за яких забивали Ко­ноплянка й Бєсєдін.

Зі збірною Казахстану фут­больні шляхи українців також перетиналися лише у відбір­них матчах чемпіонатів світу. Дебютний поєдинок відбув­ся 8 вересня 2004 року, коли в Алмати підопічні Олега Блохі­на перемогли з рахунком 2:1. Тоді наші голи забивали Бєлік і Ротань. 4 червня 2005 року ка­захстанська збірна вперше за­вітала до України і програла — 0:2. Рахунок відкрив нинішній керманич української збірної Андрій Шевченко, а потім Ігор Авдєєв «зрізав» м’яч у власні ворота.

Наступна зустріч суперни­ків відбулася вже 10 вересня 2008 року в Алмати. Цього разу українці святкували вікторію з переконливішим рахунком 3:1. Дубль оформив Назаренко, а третій гол забив Шевченко.

Попереднє ж україно-ка­захстанське протистояння відбулося 10 червня 2009 року в Києві. Воно знову принесло перемогу «синьо-жовтим» — 2:1. Удруге «український» дубль оформив Назаренко. Тож менше двох голів за матч гравці збірної України у воро­та збірної Казахстану не заби­вали.

28 березня

  • Казахстан — Франція
  • УКРАЇНА — Фінляндія (21.45)

31 березня

  • УКРАЇНА — Казахстан (21.45)
  • Боснія і Герцеговина — Франція

Схожі новини