Передплата 2024 «Добра кухня»

Турецькі збори добігають кінця

Наприкінці вже наступного тижня “Рух” і “Львів” відновлять свої виступи у чемпіонаті футбольної Прем'єр-ліги 

Львівський футбольний «Рух» під час тренувального збору в Туреччині провів ще три контрольні матчі. В усіх обходився без нічиїх — дві перемоги й поразка. У четвер, 5 лютого, рухівці провели два заключні спаринги — з донецьким «Олімпіком» і брестським «Рухом» (Білорусь).

Спочатку рухівці з рахунком 0:1 поступилися белградському «Партизану», який тренує колишній гравець донецького «Шахтаря» Ігор Дуляй. За словами керманича «Руху» Івана Федика, сербський клуб був найсильнішим спаринг-партнером, з яким грав львівський клуб за останні роки, і дав «жовто-чорним» багато інформації.

Зате у матчі з іншим представником Белграда у сербській Суперлізі, клубом «Рад», перемога була вже на боці «Руху» — 2:0. Голами відзначилися Климчук і Кухаревич, а воротар рухівців Бандура відбив пенальті. Згодом під час турецьких зборів «Рух» із рахунком 4:1 розгромив казахстанський «Акжаїк» (Уральськ). Дубль оформив Кондраков, по разу відзначилися голами Карабін і Лях.

Інший клуб УПЛ із міста Лева, «Львів», під керівництвом Віталія Шумського також готується до другої частини сезону 2020/2021 на полях Туреччини.

У складі «містян» відбулися деякі кадрові «бразильські» зміни. Повернулися з оренди до «Львова» Алваро, який виступав за азербайджанську «Кешлу», і Ренан Олівейра, що грав за португальський «Жил Вісенте». Натомість покинув «Львів» Феліпе, який провів в УПЛ 13 матчів. Він перейшов до азербайджанського клубу «Зіря».

Під час турецьких зборів «Львів» спочатку з рахунком 3:0 переміг чорногорський «Рудар» - після влучних ударів Шини (двічі) й Брікнера. Згодом «містяни» зіграли внічию з північномакедонським «Шкупі» — 1:1. Львів’ян врятував від поразки новачок Довгий. А в середу, 3 лютого, «Львів» здобув вольову перемогу над рівненським «Вересом» (3:1), який претендує на путівку до УПЛ. У складі «містян» голи забивали Романчук, Альваро й Захарків. У четвер, 4 лютого, «Львів» мав зіграти проти латвійської «Валмієри».

А 13 лютого «містяни» у рамках 14-го туру чемпіонату УПЛ гратимуть в Ужгороді проти «Минаю».

Лави «Інгульця» поповнив 31-річний Денис Васін, який у першій частині сезону виступав за «Ворсклу», а загалом у складі різних клубів провів в УПЛ 170 матчів, забивши 17 голів. Черговим новачком «Минаю» став 20-річний капітан «Карпат» Орест Панчишин, який у Другій лізі провів за львівську команду 9 поєдинків (1 гол). Контракт із «Дніпром-1» підписав 21-річний бразилець Білл, якого клуб «Фламенго» віддав в оренду до кінця року.

А тим часом…

Директорка «Арени Львів» Ольга Манько повідомила, що 2 лютого на головному стадіоні Західної України увімкнули підігрів поля. На «Арені Львів» виступають в УПЛ обидва львівські клуби, «Львів» і «Рух». Останній 14 лютого прийматиме полтавську «Ворсклу».

Схожі новини