Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чи пощастить львівським аутсайдерам?

«Львів» прийматиме «Ворсклу», а «Рух» вирушить у гості до «Миная»

У неділю, 1 листопада, львівський «Рух» в Ужгороді в рамках 8-го туру футбольної УПЛ гратиме проти «Миная» (14.00, «Футбол 1»). А «Львів» того ж дня прийматиме на «Арені Львів» полтавську «Ворсклу» (17.00, «Футбол 1», матч без глядачів). Обидва львівські клуби мають шанс здобути нарешті свої перші перемоги у нинішньому чемпіонаті.

Дебютанти УПЛ, «Рух» і «Ми­най», раніше зустрічалися лише двічі — у Першій лізі. Пер­ший матч на полі закарпатського клубу переможця не виявив — нічия 1:1. Матч-відповідь відбувся 3 серп­ня цього року на львівському стадіоні СКІФ і завершився перемогою «Руху» — 1:0 (відзначився Копина).

«Рух» у гостях очок в УПЛ наразі не здобував — три поразки. А безгольо­ва серія львівського клубу у чемпіо­наті триває уже 330 хвилин…

Після поразки у минулому турі від «Дніпра-1» подав у відставку голо­вний тренер «Львова» Георгій Цеца­дзе. Грузинський фахівець на чолі «містян» жодної перемоги в чемпіо­натах так і не здобув: в 11 матчах — три нічиї та вісім поразок. Тренуваль­ним процесом команди займалися помічники Цецадзе — Віталій Шум­ський і Вадим Деонас, а нового кер­манича команди обіцяли представи­ти до гри з «Ворсклою».

«Львів» і «Ворскла» раніше про­вели 10 матчів у чемпіонатах: дві пе­ремоги «містян», чотири нічиї і чоти­ри вікторії полтавців. Гольова серія «Львова» у ворота «Ворскли» триває у чемпіонатах 4 матчі (7 голів). Вод­ночас «Львів» утримує клубну анти­рекордну безвиграшну серію в УПЛ, яка з 29 лютого цього року триває уже 19 (!) матчів: 7 нічиїх і 12 пора­зок. Програшна ж домашня клубна антирекордна серія «Львова» триває у чемпіонатах 4 поєдинки.

А тим часом…

1 листопада відбудеться матч і за участі «Карпат», які виступають у Групі, А Другої ліги й гратимуть у гостях проти «Оболоні-2» (Київ). Молода львівська ко­манда перебуває у Групі А, де 14 клубів, на 12-му місці, а «Оболонь-2» — на 11-му.

Схожі новини