Передплата 2024 ВЗ

«Рух» відібрав два очки у «Шахтаря». На черзі «Десна»?

У перенесеному матчі 2-го туру де­бютант Прем’єр-ліги «Рух» на «Арені Львів» зіграв внічию – 1:1 з чинним чемпіоном «Шахтарем».

У неділю, 27 вересня, «Рух» у зіграє у Черніго­ві матч проти «Десни» (початок — о 19.30, «Футбол 1»), яка вчора вве­чері в рамках 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи зустрічалася з німецьким «Вольфсбургом». «Львів» у цей же день на стадіоні «Україна» прийматиме «Зорю» (початок — о 14.00, «Футбол 1»).

Свідками сенсації на трибунах «Арени Львів» стали 7953 глядачі. У першому таймі міг відкрити ра­хунок «гірник» Тете, але влучив у стійку воріт «Руху». Основні події розгорнули­ся у другій половині поєдинку. Степанен­ко, вийшовши на заміну на другий тайм, вже через хвилину після своєї появи на полі після передачі Кухаревича зрізав м’яч у власні ворота. А згодом гості за­лишилися в меншості — після вилучення захисника Бондаря. Тим не менше підо­пічні Луіша Каштру продовжували більше контролювати м’яч, але зуміли забити лише один гол. Після пасу Тайсона Мар­лос технічно перекинув м’яча через Бан­дуру. Під кінець матчу «Рух» міг вирвати і перемогу, але Кондраков під гострим ку­том не влучив у рамку воріт Трубіна.

«Рух» та «Десна» раніше зустрічали­ся лише у Першій лізі, де суперники об­мінялися домашніми перемогами у се­зоні-2017/2018. У Чернігові господарі перемогли з рахунком 3:0, а у Винни­ках — уже «Рух» 2:1. У Прем’єр-лізі гольо­вий клубний рекордний домашній серіал «Десни» триває 8 ігор — 20 м’ячів, і підо­пічні Олександра Рябоконя можуть заби­ти 100-й гол в УПЛ, до якого залишилось вразити ворота суперників ще 2 рази.

Цікаво, що через декілька днів «Дес­на» знову прийматиме «Рух», але в рам­ках 1/16 фіналу Кубка України (базовий день — 30 вересня).

Щодо гри «Львова» та «Зорі», то міс­тяни ще жодного разу в УПЛ не перема­гали луганський клуб: в 10-ти матчах — по п’ять нічиїх та поразок. До того ж грав­ці «Львова» на своєму полі голів у ворота «Зорі» ще не забивали. А три попередні матчі суперників на полі «Львова» завер­шувалися з однаковим рахунком 0:0. За­гальний безгольовий серіал містян у во­рота «Зорі» з 24 квітня 2019 року триває 318 (!) хвилин. «Львів» утримує і клуб­ну антирекордну безвиграшну серію в чемпіонатах, яка, починаючи із 29 люто­го, триває 15 турів: шість нічиїх та дев’ять поразок.

Схожі новини